30.11.2019 Uutinen, Tiedote

Ennakkosuosikit vahvoja naisten perinteisen hiihtotavan kympillä – jännitys tiivistyy sunnuntain takaa-ajon alla

Suuria yllätyksiä ei nähty naisten perinteisen 10km kisassa, kun voittajaksi selviytyi ennakkosuosikki Therese Johaug. Suomen Krista Pärmäkoski tuli toiseksi kotiyleisönsä edessä. Venäjän Natalia Nepryaeva tuli kisassa kolmanneksi.

Eilen sprintissä kolmanneksi tullut yhdysvaltalainen Sadie Maubet Bjornsen tuli kisassa neljänneksi ja lähtee vahvoista asemista huomiseen vapaan tavan 15 km takaa-ajoon.

Kerttu Niskanen oli pettynyt kymmenenteen sijaansa. Johanna Matintalo tuli sijalle 25.

Neprayeva oli tyytyväinen omaan hiihtoonsa:

– Ensimmäinen kierros oli minulle vaikea, mutta pääsin täyteen vauhtiin toisella kierroksella ja pystyin kaventamaan eroa edelläni hiihtäviin naisiin. Aion taistella huomisessa kisassa.

Kotiyleisö Rukalla oli ilahtunut, kun suomalaisnaisten ykköshiihtäjä Pärmäkoski tuli kisassa toiseksi, ja hän oli tyytyväinen omaan kuntoonsa lauantain kisassa:

– Yritin päästä ylämäkiosuuden yli kunnialla, koska tiesin miten vahva Therese (Johaug) on ylämäessä. Tasaisella osuudella minulla meni hyvin, ja yritin kaikkeni pysyäkseni Theresen perässä maaliviivalle asti.

– Uskon olevani hyvässä kunnossa, luotan tekniikkaani vapaalla tyylillä ja että pystyn taistelemaan hyvistä sijoituksista.

Therese Johaug NOR

Naisten kympin voittaja Therese Johaug oli onnellinen palattuaan podiumille:

– Tänään tuntui hyvältä. Olosuhteet olivat haastavat, mutta tänään sukset olivat mainiossa kunnosa ja olen tyytyväinen.

– Tiedän, että paineet kohdistuvat minuun huomisessa kisassa, mutta keskityn vain omaan suoritukseeni ja tiedän, että huomenna pitää taistella voiton eteen. Tämän päiväiset tulokset olivat todella tärkeitä huomisen kannalta ja olen todella iloinen, kertoi Johaug lehdistötilaisuudessa

Huomiseen 10 kilometrin vapaan tyylin takaa-ajoon lähdetään jännittävistä asetelmista: Therese Johaug lähtee johtamaan ryhmää ja Krista Pärmäkosken johdolla nähtäneen vimmattu takaa-ajo.

Rasmus Junila

Laajasalon Opisto

Jaa artikkeli