30.11.2019 Uutinen, Tiedote

Riiber jälleen ylivoimainen – Saksan Geiger onnistui rikkomaan norjalaisrintaman

Jarl Magnus Riiberin voittokulku jatkui lauantaina yhdistetyn kilpailussa. Norjalainen lähti mäen jälkeen ensimmäisenä ladulle ja pystyi pitämään takaa-ajajat 10 kilometrin hiihtomatkalla kaukana.

Riiberin ylivoima jatkui päivän kilpailussa, ja norjalainen otti jo toisen voittonsa Rukalla. Mies oli taas kerran mäessä vahvin ja hiihtoladulla hän pystyi tarkkailemaan tilannetta kärjestä ja hiihtämään rennosti.

– En halunnut antaa muille mahdollisuuksia tänään, mutta vastaisuudessa kilpailut varmasti kovenevat, tyytyväinen Riiber sanaili lehdistötilaisuudessa.

Geiger vahvalla hiihdolla toiseksi

Hiihtoladulla toisiksi vahvimman suorituksen esitti Saksan Vinzenz Geiger, joka onnistui kiilaamaan itsensä norjalaisten väliin ollen toinen. Saksalainen hiihti todella kovaa ollen ladulla voittajaa puoli minuuttia nopeampi.

– Olen vahvassa hiihtokunnossa ja nautin näistä lumisista ja kylmistä olosuhteista, sanoi saksalainen.

Norjalaisten vahvaa päivää täydensi Jens Luraas Oftebro ollen jälleen kolmas. Oftebro hävisi hopeatilan erittäin niukasti kuten eilenkin.

– Yritin lopussa parhaani, mutta ehkä onnistun olemaan seuraavalla kerralla parempi, totesi tyytyväinen nuorukainen maalisuoran tapahtumia.

Niin ikään eilen vahvasti urheilleet norjalaiset Espen Bjoernstad ja Joergen Graabak olivat tänään sijoilla neljä ja viisi.

Myös itävaltalaiset suoriutuivat lauantain kilpailusta hienosti. Alppimaan kolmikko Lukas GreidererFranz-Josef Rehrl ja Thomas Joebstl onnistuivat selvästi perjantain kilpailua paremmin sijoittuen sijoille kuusi, seitsemän ja kahdeksan.

Norjalaiset ovat mäessä todella kovassa kunnossa. Kuva: Eren Gürler
Norjalaiset ovat mäessä todella kovassa kunnossa. Kuva: Eren Gürler

Suomalaiset kaukana kärjestä

Suomalaisten kilpailu jatkui mollivoittoisesti. Leevi Mutru suoriutui päävalmentaja Petter Kukkosen suojateista parhaiten ollen 20:s. Mutru petrasi kuitenkin perjantaihin nähden omaa sijoitustaan selvästi ja kiitteli ladun varressa huutanutta kotiyleisöä kannustuksesta.

Ilkka Herola oli 23:s jääden voittajalle 3.21 minuuttia. Katseet hän suuntasi jo huomiseen kilpailuun.

– Toivottavasti saisi edes yhden hyvän kisahypyn tälle viikonlopulle, Herola mietiskeli hiihdon jälkeen.

Eero Hirvonen oli jälleen hiihto-osuuden nopein, mutta se ei riittänyt kuin yhteen maailmancupin pisteeseen, sillä mäkiosuudella suomalainen epäonnistui jälleen todella pahasti. Hirvonen sanoikin jättävänsä huomisen kilpailun väliin ja suuntaavan kotiin harjoittelemaan.

Yhdistetyn seuraava kilpailu kisataan sunnuntaina klo 10.10 alkaen.

Eren Gürler

Jaa artikkeli