25.11.2022 Uutinen

Eero Hirvonen paras suomalainen yhdistetyn mäkiosuudella – Japanin Yamamoto lähtee ladulle ensimmäisenä

Yhdistetyn maailmancup käynnistyi toden teolla Rukalla mäkiosuudella perjantaina. Mäkeä päästiin hyppäämään hienoissa talvisissa olosuhteissa. Pakkasta oli hieman yli 10 astetta, eikä liiallinen tuuli häirinnyt kilpailua. Rukan hyppyrimäen tuulisuojaan on viime vuosina panostettu merkittävästi. Urheilijat saivat mäkeen tuntumaa jo eilen torstaina, kun varakilpailu hypättiin.

Ryota Yamamoto liiteli pisimmälle.

Voittoon ylsi japanilainen Ryota Yamamoto 143,5 metrisellä hypyllään. Hiihto-osuudelle hän lähtee kahdeksan sekuntia ennen toiseksi tullutta Saksan Julian Schmidiä. Kolmanneksi suoriutui Itävallan Mario Seidl. Hän pääsee sivakoimaan 44 sekuntia kärjen jälkeen.

Eero Hirvonen kertoi YLE:n lähetyksessä ennen kilpailua yrittävänsä hypätä rennosti ja ilman paineita. Turhan jännityksen mies saikin pidettyä kurissa, sillä hän hyppäsi hienosti 131 metriä. Kärkeä Hirvonen lähtee jahtaamaan minuutin ja  52:n sekunnin erolla.

Ilkka Herola jäi kauas kärjestä vaatimattomalla 111 metrin leiskautuksellaan. Suomalainen levitteli käsiänsä heti hypyn jälkeen ja tiesi, että ladulla on paikka kilpailla hyvistä sijoituksista. Ruka ei ole aiemminkaan ollut hänelle kilpailullisesti paras paikka. Torstaina Herola myös kertoi, että hän tarvitsee Rukalla aivan nappiin menevän hypyn keskikastinkin sijoille.

 

Aleksi Rouvinen, Laajasalon opisto

Kuva: Jarno Jumppanen

Jaa artikkeli