25.11.2018 Uutinen, Tiedote

Saksa kauden ensimmäiseen yhdistetyn joukkuekilpailun voittoon

Saksa voitti yhdistetyn joukkuekilpailun ennen Japania ja Norjaa. Japani joukkue hyppäsi kärkipaikan mäkihyppyosuudella, mutta Saksa onnistui hiihdossa kirimään voiton. Norja starttasi hiihtoon kolmen minuutin takaa-ajomatkalta, mutta onnistui saavuttamaan kolmannen paikan.

Viime vuoden kärkikaksikko Saksa ja Norja lähtivät yhdistetyn joukkuekilpailuun ennakkosuosikkeina ja ensimmäisellä kierroksella Jan Schmid hyppäsikin upean 141 metrisen hypyn, joka olikin päivän pisin hyppy. Itävallan joukkue hyppäsi myös upeasti ja olikin kilpailun kärjessä ennen kuin toisella kierroksella hypännyt Lukas Greiderer hylättiin kilpailusta. Parhaiten tänään hyppäsi Japanin joukkue. Ero toiseksi tulleeseen Saksaan oli minuutiksi muutettuina 1.05. Norjan joukkue oli hyppyjen jälkeen toinen, mutta Jarl Magnus Riiber hylättiin ja Norja tippui kuudenneksi 3 minuutin taakse Japanista.  

Suomen joukkueesta Ilkka Herola sekä Atte Kettunen eivät onnistuneet hypyissään ja Suomi jäi kahdeksanneksi mäki-osuudella.

– En ole tyytyväinen omaan hyppyyn. Tänään ei ollut meidän päivä mäessä, ehkä meitä vähän liikaa jännitti. Lähdetään kuitenkin positiivisena hiihtoladuille. Luotto on kova, että meillä on iskukykyinen joukkue kun hypyt onnistuu, Leevi Mutru kertoi Ylen haastattelussa.

Japani starttasi hiihtoon hyvällä kaulalla, mutta alusta alkaen Saksan joukkue saavutti Japania. Ensimmäisen kierroksen jälkeen ero oli vain 7.1 sekuntia. Toisella kierroksella Fabian Riessle hiihti Japanin Yoshito Wataben jo kiinni ja teki lopulta ratkaisun noin 3 kilometrin kohdalla. Riessle oli lopulta oman osuuden päätteeksi hankkinut 18.9 sekunnin eron Japaniin. Loppu oli Saksan näytöstä ja heidän viimeisen hiihtäjän Vinzenz Geigerin saapuessa maaliin ero oli voittajien hyväksi reilu minuutti erolla. Norjan joukkue hiihti kolmanneksi vajaan kahden minuutin päähän. Fabian Riessle kommentoi joukkueensa voittoa kisan jälkeisessä haastattelussa näin.

– Tietysti taktiikkanamme oli tarkoitus aloittaa rauhallisesti ja toisella kierroksella kiristää vauhtia. Se toimi meille hyvin ja voitimme.

Suomen joukkue oli lopulta kahdeksas neljä ja puoli minuuttia kärjestä.

Amir Farhat/Laajasalon Opisto

 

Jaa artikkeli