24.11.2018 Uutinen, Tiedote

Belarukova yllätysvoittoon Rukalla

Rukan maailmancupin maastohiihtokausi käynnistyi launtaina sprinteillä. Naisten sprintin nimiinsä vei kaikkien yllätykseksi Venäjän Yulia Belarukova, jolle maailmancup -voitto oli ensimmäinen. Ison yllätyksen täydensi Ruotsin Maja Dahlqvstin toinen sija, joka tuli 1.12 sekunnin erolla Belarukovaan. Podiumin täydensi Ruotsin Ida Ingemarsdotter.

Ennakkosuosikit nurin

Kilpailun lopussa nähtiin draamaa, kun viime vuosina Rukalla sprinteissä juhlinut Stina Nilsson kompuroi loppusuoralla, jääden finaalin viimeiseksi. Viime kauden Sprintticupin voittaja Maiken Caspersen Falla jätettiin kilpailussa neljänneksi.

Suomen ykköstykiltä Krista Pärmäkoskelta oli lupa odottaa menestystä Rukan sprinteistä, mutta haastava sprinttikilpailu riitti tällä kertaa finaaliin viidenteen sijaan.

–  Viime vuonna oli sairastelua ennen maailmancupin avausta. Nyt olin terveenä. Hiihto oli nousujohteista, kommentoi Pärmäkoski suoritustaan.

Johanna Matintalo, sekä kansallisen sarjan yllättäjä Andrea Julin nousivat karsinnoista jatkoeriin, mutta sen enempään ei naisilla paukut riittäneet.

– Oli kyllä hyvä suoritus, kaikkien vaikeuksien jälkeen. Antaa itseluottamusta, kun syksy ollut hieman vaikea. Lähdetään hyvillä mielin loppukaudelle, kertoi huojentunut Julin.

Jatkoerissä ei nähty enempää suomalaisia, sillä karsintoihin jäivät Leena Nurmi, Katri Lylynperä, Laura Mononen,  Maaret Pajunoja, Vilma Nissinen, Hanna Varjus, Anne Kyllönen,, Johanna Ukkola, Heini Hokkanen, Josefiina Böök, Julia Häger ja Petra Torvinen.

Naisten hiihdot jatkuvat Sunnuntaina ja silloin vuorossa 10 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla.

Jonne Kerkkänen / Laajasalon Opisto

Jaa artikkeli