27.11.2021 Uutinen, Tiedote

Yhdistetyn lauantain mäkiosuus sisälsi yllätyksiä ja hylkäyksiä

Yhdistetyssä käytiin lauantaiaamuna jälleen mäkiosuus illan hiihto-osuutta varten. Mäkiosuudelle pääsi aamun karsintakierrokselta 50 parasta hyppääjää. Karsintakierroksella nähtiin jo isoa draamaa, kun yhdistetyn kärkinimi ja eilispäivän voittaja Jarl Magnus Riiber hylättiin, eikä häntä nähdä lauantain kilpailuissa. Hylkäyksen syynä oli Riiberin käyttämä sääntöjen vastainen hyppypuku. Myös toinen norjalainen, Kasper Moen Flatla, hylättiin karsinnassa. Suomalaisista lauantain kilpailuista karsiutuivat Rasmus Ähtävä sekä Waltteri Karhumaa.

Draamaa ei puuttunut myöskään mäkiosuudelta, kun sekä Leevi Mutru että Arttu Mäkiaho hylättiin kilpailusta sääntöjen vastaisten hyppypukujen takia. 

Mäkiosuuden voittoon liiteli yllätysnimi Saksasta: Terence Weberin hyppy kantoi 136,5 metriä ja hän lähtee ensimmäisenä hiihtobaanalle. Saksalainen oli erittäin iloinen onnistumisestaan ja uskoo hiihto-osuudesta tulevan tiukka kamppailu.

“Hyppy tuntui hyvältä. Paras hyppy tänä viikonloppuna. Joitain ongelmia on ollut treeneissä, mutta olen silti erityisen iloinen tämän päivän hypystä. Uskon, että erot eivät tule olemaan suuria tänään. Toivon, että pysyisin vauhdissa mukana palkintosijoille asti”, Weber tuumi.

Weber on iloinen päästessään kilpailemaan jälleen Rukalla.

“Ruka on erityislaatuinen tapahtuma, josta pidän paljon. Maisemat ovat uskomattomat. On kiva olla täällä joka vuosi”, Weber kuvailee.

Perjantaina hyvin mäessä onnistunut Mario Seidl jatkoi hienoja hyppyjä ja oli eilispäivän tapaan mäkiosuuden toinen – Seidlin ero ensimmäisenä lähtevään Weberiin on vain kuusi sekuntia. Kolmanneksi mäkiosuudella sijoittui Virolainen Kristjan Ilves.

Weberin kovimmat haastajat hiihto-osuudelle tulevat samasta maasta. Kova hiihtokaksikko Eric Frenzel (+0:15)  ja Vinzenz Geiger (+0:18) lähtevät jahtaamaan kärkeä pienillä eroilla. Eilispäivän kakkonen Johannes Lamparter lähtee matkalle sijalta 11. Lamparterin ero Weberiin on 39 sekuntia, joten Lamparter voi olla yksi urheilija rikkomaan saksalaisten kovaa kolmikkoa. 

Suomalaisista parhaana hiihto-osuudelle lähtee eilispäivän tapaan Ilkka Herola, joka sijoittui mäen jälkeen sijalle 33. Herolan ero kärkeen on +2:09, joten töitä kymmenen kilometrin hiihtomatkalle riittää. Toinen hiihto-osuudelle lähtevä suomalainen on Otto Niittykoski, joka on hiihto-osuudelle lähdettäessä sijalla 47. Niittykosken ero ensimmäisenä lähtevään Weberiin on +4:48. 

Jännittävä kymmenen kilometrin mittainen hiihto-osuus alkaa kello 16:30.

Mäkiosuuden Top 10 ja suomalaiset:

 1. 1. Terence Weber GER (+0:00)
 2. 2. Mario Seidl AUT (+0:06)
 3. 3. Kristjan Ilves EST (+0:08)
 4. 4. Ryota Yamamoto JPN (+0:13)
 5. 5. Espen Bjørnstad NOR (+0:13)
 6. 6. Eric Frenzel GER (+0:15)
 7. 7. Vinzenz Geiger GER (+0:18)
 8. 8. Marco Heinis FRA (+0:32)
 9. 9. Tomas Portyk CZE (+0:32)
 10. 10. Szczepan Kupczak POL (+0:32)

————————————————

 1. 33. Ilkka Herola FIN (+2:09)
 2.  47. Otto Niittykoski FIN (+4:48)

 

Kirjoittaja: Akseli Lautiainen

Kuva: Jyri Kotilahti

Jaa artikkeli