07.10.2016 Uutinen

Yhdistetyn joukkueella edessä tärkeät puolitoista kuukautta

Ruka Nordicin starttiin on enää alle 50 päivää jäljellä. Kilpailukautensa Rukalla starttaaville yhdistetyn urheilijoille tämä tarkoittaa tärkeää loppurutistusta ennen ensimmäistä maailmancupin kilpailua.

Yhdistetyn joukkue lähtee sunnuntaina leirille Itävallan Ramsauhun, jonka jälkeen harjoittelut jatkuvat Suomessa.

”Tarkoituksena on mennä pohjoisen ensilumille treenaamaan ja jatkaa treenikauden päätteeksi suoraan Rukalle kauden avaukseen”, yhdistetyn joukkueen Eero Hirvonen kertoo.

Hirvonen ei ole päässyt vielä kokemaan maailmancupin kilpailua Rukalla, mutta paikka ja mäki ovat tutut. Jyväskylän Hiihtoseuran urheilijalla on Rukalta kilpailukokemusta muun muassa Continental Cupista. Kesän ja syksyn harjoittelut ovat sujuneet ilman suurempia ongelmia ja Hirvonen on ollut terveenä, joten Rukaa ajatellen kaiken pitäisi olla kunnossa.

”Rukalta lähden hakemaan uran parasta sijoista. Tavoitteena olisi päästä sinne 20 joukkoon. Tykkään Rukan mäestä ja onhan Rukalla siisti aloittaa kausi kotiyleisön edessä”, Hirvonen fiilistelee marraskuun lopulla käytävää kilpailua.

Ilkka Herolan valmistautuminen Rukan kilpailuun ja tulevaan kauteen on ollut hieman normaalista poikkeavaa. Herolan oikean käden kämmenluu murtui Obertsdorfin kesä gp:ssä ja käsi operoitiin syyskuun alussa. Käden kuntouttaminen on mennyt suunnitelmien mukaan, mutta yhteenkään takapakkiin harjoittelussa ei ole varaa.

”Ei tämä harjoittelu mitään ruusuilla tanssimista ole ollut. Nyt täytyy onnistua näissä puolentoista kuukauden harjoitteluissa niin kuin on suunniteltu”, Herola kertoo.

Viime kaudella maailmancupissa kymmenenneksi sijoittuneelle Herolalle tuleva Ruka Nordic on uran viides. Rukan mäki on Herolalle mieleinen.

”Rukalla on hyvät suorituspaikat. Viime vuonna kävi harmillisesti, kun olosuhteet eivät sallineet kilpailemista, mutta tapahtumasta ei ole kuin positiivista sanottavaa.”

Kotimaan startti on Herolan mielestä hyvä asia lajia ajatellen – näin kotimaan media saa kunnon sysäyksen maailmancupin alkamiseen. Tavoite kauden avaukseen on nuorella urheilijalla selvä.

”Palkintopallisijoista tapellaan. Käsi on toivon mukaan vain muisto Rukalla ja mikäs sen parempaa olisikaan kuin aloittaa kausi kotiyleisön edessä palkintopallilla.”

Jaa artikkeli