05.10.2016 Tiedote

Ruka Nordicin mäkikilpailut vahvistuivat – myös yhdistetyn maailmancup Lahdessa sinetöitiin

Kansainvälisen hiihtoliiton kokouksessa Zürichissä on vahvistettu kauden 2016/17 pohjoismaisten lajien maailmancupien kalenterit. Suomeen haetut maailmancupit, Ruka Nordic ja Lahden yhdistetyn maailmancupin kisaviikonloppu, vahvistettiin lajikomiteoissa.

Ruka Nordic, joka järjestetään tänä vuonna 25.-27.11. avaa kaikissa pohjoismaisissa lajeissa maailmancupkauden. Avaustapahtuman merkitys on luonnollisesti suuri Hiihtoliitolle niin taloudellisesti kuin urheilullisestikin.

”Monilajiset maailmancup-viikonloput ovat meille tärkeimpiä niin näkyvyyden, talouden kuin urheilunkin näkökulmista. Urheilijat pääsevät avaamaan kansainvälisen kautensa laajalla rintamalla Suomesta. Tämä korostuu erityisesti mäkihypyssä, jossa maailmancupin urheilijakiintiö on vielä kauden alussa pieni”, sanoo Hiihtoliiton toiminnanjohtajaMika Kulmala.

Ruka Nordicin mäki- ja yhdistetyn kilpailut vahvistuivat pääosin laajojen mäkihyppyreihin tehtyjen investointien turvin. Kuusamon kaupunki rakennutti HS142-mäkeen uuden ylämäen jääladun sekä lisäsi tuulisuojaa hyppyrin oikealle puolelle rakennetuin tuuliverkoin. Lisäksi investointeja ja kehittämistoimenpiteitä on tehty niin joukkueiden palveluun, kilpailuorganisaatioihin niin maastohiihdon kuin mäkihypynkin puolella kuin myös myyntiin ja markkinointiin.

”Suurin tekijä on varmasti kaupungin investoinnit hyppyrimäkeen. Lisäksi olemme vahvistaneet organisaatiotamme kilpailupuolella sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Uusien nettisivujen kautta vahvistamme viestintäämme ja kaiken kaikkiaan olemme hyvään suuntaan menossa. Se on ollut myös FISin ihmisten viesti meidän suuntaamme”, kiitteli Ruka Nordicin pääsihteeri Seppo Linjakumpu.

Lahdessa hiihdon ja yhdistetyn superviikonloppu loppiaisena

Yhdistetyn maailmancupia kilpaillaan kahden henkilökohtaisen kilpailun voimin loppiaisviikonloppuna 7.-8.1.2017 Lahdessa. Samana viikonloppuna maastohiihtäjät kokoontuvat Skandinavia Cupiin, johon odotetaan erityisesti laajaa sprinttihiihtäjien osallistujamäärää.

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala näkee loppiaisviikonlopun kilpailut erittäin positiivisena MM-kisaennakkona. Toki maailmancuptapahtuman järjestäminen on myös suuri ponnistus Lahti2017-organisaatiolle.

”Skandinavia Cup ja yhdistetyn maailmancup muodostavat Lahteen toisen suurtapahtumaviikonlopun ensi talvena. Kisaviikonloppu on paras mahdollinen MM-lämmittely: kolme päivää maastohiihtoa ja kaksi yhdistettyä huipputasolla. Suorituspaikat muovautuvat erinomaisessa aikataulussa kilpailuvalmiuteen ja ovat tämän jälkeen käytettävissä harjoittelua varten. Myös yleisö pääsee seuraamaan maailmanluokan urheilijoita livenä, mikä on varmasti erinomaista mainosta tuleville MM-kisoille puolitoista kuukautta ennen h-hetkeä”, linjaa Kulmala.

Jaa artikkeli