26.11.2019 Uutinen, Tiedote

Tutustu Ruka Nordicin monipuoliseen oheisohjelmaan!

11 maailmancupin osakilpailun lisäksi Ruka Nordicissa on useita erilaisia tapahtumia ja monenlaista tekemistä, olit sitten tapahtumassa perheesi tai kavereidesi kanssa! Kisa-alueelta löytyy runsaasti maistuvaa ruokaa tarjoavia ravintoloita sekä kahviloita, joista nappaat mukaasi pikkupurtavaa ja juotavaa nälän yllättäessä. Kaikkien ravintoloiden aukioloajat ovat nähtävissä ravintolasivuillamme!

VIP-lipun ostaneille luvassa on vielä lisäetuja! Lisätietoa VIP-lipun eduista ja lippujen hankkimisesta on saatavilla VIP-sivuillamme.

Huomioithan, että olemme ottaneet tänä vuonna käyttöön rannekkeet Ticketmasterin lipuille. Kaikki Ticketmasterin liput luetaan portilla ja vaihdetaan päiväkohtaisiin rannekkeisiin ensimmäisellä saapumiskerralla. Rannekkeella voit poistua ja palata stadionille päivän aikana vapaasti – vilauta vain rannekettasi aina palatessasi kisa-alueelle! 3 päivän liput vaihdetaan 3 päivän rannekkeisiin, jotka ovat voimassa koko viikonlopun. Rannekkeet ovat henkilökohtaisia.

Kisatunnelma kattoon avajaispäivänä perjantaina!

Perjantaina tapahtumarikkaan päivän aloittavat lasten tapahtumat, ja heti klo 13 Perhekahvila Poronsarven lähellä aukeaa Joulupukin Kota. Kodasta löytyy tonttujen järjestämää hauskaa ohjelmaa ja lapset voivat tavata itse joulupukin sekä joulumuorin klo 16.00 ja 19.00 kodalla. Joulupukin ja tonttujen lisäksi tapahtumassa voit törmätä ihaniin maskotteihimme Vyötiin, Hiihtoliiton Tuiskuun sekä Haaga-Helian Olle-Nalleen sekä muiden yhteistyökumppaneidemme maskotteihin, jotka pitävät kisatunnelmaa yllä. Vauhdikkaan perjantain kruunaa superhauska liukumäki!

Tänä vuonna Ruka Nordicissa järjestetään myös ensimmäistä kertaa vauhdikas Coop Mini World Cup -kilpailu 7–12-vuotiaille lapsille. Mini World Cupissa lapset voivat osallistua omaan leikkimieliseen World Cup -kilpailuunsa. Kisa alkaa stadionalueella klo 17 ja kaikille osallistujille on luvassa upea pieni palkinto maailmancupin henkeen sopivasti.

Kisojen viralliset avajaiset starttaavat Rukan kylässä Tykky-lavalla klo 18 palkintojenjaolla, jossa palkitaan sekä maastohiihdon sprinttikisojen että yhdistetyn perjantain kilpailun voittajat. Tapahtumassa kuullaan myös kisojen suojelijan Timo Ritakallion, Olympiakomitean puheenjohtajan pitämä puhe.

Avajaisten jälkeen klo 18.30 vuorossa on avajaisparaati, johon osallistuu urheilijoita, kisatyttöjä, satuhahmoja, kisan maskotit, Ruka Nordicin organisaation väkeä sekä tapahtuman suojelija. Näyttävä ja iloinen soihtukulkue liikkuu Tykky-lavalta Rukan kylän läpi mäkimonttuun juuri sopivasti mäkikarsinnan alkamiseksi!

Samalla kun avajaiset ovat täydessä vauhdissa, toisaalla soi musiikki! Viime vuodelta tuttu ja suosittu livebändi Flashback palaa viihdyttämään yleisöä ravintola Karhunkierrokseen klo 16.30 alkaen. Virittäydy illan päätteeksi kisatunnelmiin musiikin parissa!

Oheistapahtumat jatkuvat läpi viikonlopun!

Lauantaina ja sunnuntaina lasten tapahtumat jatkuvat klo 10 alkaen Joulupukin Kodalla, missä vierailijat voivat vielä tavata joulupukin ja joulumuorin. Lauantaina pukki on kodalla varmasti klo 12, 15 ja 17, ja sunnuntaina klo 11, 13, ja 16. Kodalla voit myös osallistua tonttujen järjestämään hauskaan ohjelmaan. Maskotit Tuisku ja Vyöti ovat myös mukana menossa ja viihdyttämässä kaikkia koko viikonlopun ajan! Lauantaina stadionalueella järjestetään myös toinen Mini Coop World Cup -kilpailu, joka starttaa klo 16.

Lauantai-iltana livebändimme Flashback palaa myös esiintymään ravintola Karhunkierrokseen, aloittaen shown klo 16.

Katsomoissa ja Sudenpesässä tunnelmaa pitää yllä myös juontajamme Mikko Suursalmi!

Menoa ja meininkiä Rukan kylässä

Myös Rukan kylässä toimivat ravintolat osallistuvat viikonlopun juhlintaan! Perjantaina Ravintola Zonessa esiintyy yksi suomipopin tunnetuimmista nimistä, laulaja Irina.

Scandic Rukahovissa pidetään perjantaina kisatanssit, joissa esiintyvät Mika Lappalainen ja Onnentekijät. Lauantaina Rukahovissa väkeä tanssittaa James Band.

Hanki Baarissa viikonlopun molempina päivinä esiintyy oululainen duo Stage Addicts joka soittaa akustista kitarapoppia rennoissa tunnelmissa, ja Colorado Bar & Grill -ravintolassa yleisöä perjantaina ja lauantaina viihdyttävät akustinen yhtye Trio Ämmät.

Infoa ja apua kisojen aikana:

Hukkasitko piposi, katosivatko lapaset? Ei hätää! Mikäli hukkaat tavaroitasi, voit tiedustella niitä infopisteestämme Rukan kylän puoleisen lipunmyynnin läheltä. Infopisteeltä löydät myös kiertävät infotyöntekijät, jotka opastavat kisavieraita alueella. Voit myös tiedustella kadonneita tavaroitasi alueen ravintoloista.

Jaa artikkeli