27.11.2019 Uutinen, Tiedote

Restonomiopiskelijat tulessa

Ruka Nordic on urheilijoiden kauden aloituksen lisäksi monelle opiskelijalle näytön paikka. Lähes 700 talkoolaisen joukossa ahkeroi suuri joukko useiden alojen tulevia huippuammattilaisia.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu on tuonut kisapaikalle noin 30 opiskelijan tiimin, joka on valmistautunut tapahtuman järjestämiseen viime elokuusta alkaen.

Haaga-Helian Porvoon yksikön restonomiopiskelijat vastaavat tapahtumassa kaikkiaan viiden yleisöpalvelupisteen toiminnan suunnittelusta, organisoinnista ja toteutuksesta. Suunnittelutyö on ollut perinpohjaista ja sitä on tehty myös koekeittiöissä ruoka-annoksia maistellen.

– Tänä vuonna erityisesti grillituotteet ovat uutta, kertoo toisen vuoden restonomiopiskelija Sanna Koski.

Uudistumista on tapahtunut myös ravintoloiden kohdentamisessa, yleisöravintola Poronsarven muuttuessa perheravintolaksi.

Vastuullisuus huomioidaan myös ravintolapalveluissa

Ruka Nordicin ravintolapalvelujen päällikkö Marika Paananen kiittelee opiskelijoiden asennetta. Useamman vuoden kestänyt yhteistyö Haaga-Helian kanssa on syventynyt ja saanut uusia ulottuvuuksia.

– Opiskelijat ovat todella paneutuneita ja itseohjautuvia. Kuukausien työ on tuottanut meille käytännössä valmiita ravintolapäälliköitä, Paananen iloitsee.

Perheravintola Poronsarven ja yleisöravintola Karhunkierroksen lisäksi opiskelijoiden vastuulla on VIP-ravintola Sudenpesän sekä Sub Media Centerin järjestelyt. Myös Ruka Nordicin yleisöinfo toimii Haaga-Helian opiskelijoiden voimin.

Tänä vuonna Ruka Nordicin organisaatio on nostanut erityiseksi teemakseen vastuullisuuden. Tämä näkyy myös ravintolapalvelujen toteutuksessa.

– Tarjoiluja suunniteltaessa on huomioitu jätteiden kierrätys ja muovin määrän vähentäminen. Pyrimme myös välttämään turhaa logistiikkaa, kertoo Paananen.

Ravintoloiden käyttämien raaka-aineiden kotimaisuusaste on 95 prosenttia.

DSC_0002
Osa Haaga-Helian opiskelijoista ehti kuvattavaksi kesken kiireidensä. Keskellä vasemmalla ravintolapalvelujen päällikkö Marika Paananen. Restonomiopiskelija Sanna Koski keskellä oikealla.

Yhteistyö paikallisten yrittäjien kanssa tärkeää

Sanna Koski viettää opiskelutovereineen Rukalla kaikkiaan kolme viikkoa. Pitkän komennuksen aikana opiskelijat ehtivät myös nauttia Rukan tarjoamista harrastusmahdollisuuksista.

– Jotkut ovat käyneet laskettelemassa ja olemme päässeet käymään myös kylpylässä. Mutta tietysti kun kisat lähenevät, niin vapaa-aikakin jää vähemmälle, Koski kertoo.

Marika Paananen haluaa kiittää erityisesti kylpylä Tropiikkia, joka ottaa opiskelijat aina vastaan lämmöllä. Kuusamolainen kylpylä tarjoaa kaikille kisojen järjestelyihin osallistuville ilmaisen sisäänpääsyn. Paanasen mukaan juuri tällaista yhteishenkeä tarvitaan, kun halutaan järjestää mieleenpainuvia tapahtumia.

– Tapahtumien järjestäjinä toivomme tietysti vastaavanlaisen yhteistyön laajenemista muidenkin paikallisten yrittäjien keskuuteen, Paananen sanoo.

Jaa artikkeli