26.11.2023 Uutinen, Tiedote

Stefan Kraftille toinen voitto Rukan suurmäessä – Aalto ja Kytösaho suomalaisista 2. kierroksella

Rukan maailmancup huipentui sunnuntaina mäkihypyn toisella osakilpailulla. Alkuillan karsinnoista kilpailuun selviytyi viisikymmentä parasta. Isona yllätyksenä oli kestomenestyjä Kamil Stochin karsiutuminen kilpailusta.

Rukan suurmäessä nähtiin sunnuntaina todella kovatasoinen kilpailu. Myös viikonlopun toisen kilpailun voittajaksi hyppäsi Stefan Kraft. Itävaltalainen sai pisteitä kahden kierroksen jälkeen 363.5 ja oli lopulta ylivoimainen. 

Toiseksi kilpailussa hyppäsi itävaltalainen Jan Hoerl ja kolmanneksi saksalainen Andreas Wellinger. Saksalaisten vahva viikonloppu sai jatkoa, kun kymmenen parhaan joukossa oli neljä saksalaista. 

Hallitsevan mestarin Halvor Egner Granerudin viikonloppu oli todella haastava ja hän jäi molemmissa kilpailuissa kauas kärjestä. Norjalaisen sijoitus oli tänään kymmenes.

Kaikki neljä suomalaista selviytyi karsinnoista loppukilpailuun. Suomalaisista loppukilpailun toiselle kierrokselle etenivät Antti Aalto ja Niko Kytösaho. Molemmat hyppääjät olivat myös eilen 30:n parhaan joukossa. Aallon sijoitus sunnuntain kilpailussa oli 18. ja Kytösahon 27. 

Tulokset 

Kilpailut jatkuvat ensi viikonloppuna Lillehammerissa.

Teksti: Laajasalon Opisto / Elias Jolanki Kuva: Topias Korkiakoski

Jaa artikkeli