07.11.2019 Uutinen, Tiedote

Rukan maailmancupia valmistellaan loistavassa lumitilanteessa – HS142 hyppykunnossa jo ensi viikolla

Ruka Nordicin maailmancupin järjestelyt etenevät erittäin talvisissa olosuhteissa. Ensilumi satoi Rukalle jo lokakuun puolivälissä ja nyt lunta on jo kertynyt paikasta riippuen 5–20 senttiä. Esimerkiksi Kuusamon Välikankaan sääasemalla lumensyvyys on 14 senttiä.

Ruka Nordicin kisalatuja on kunnostettu nyt 4,5 kilometrin matkalta. Sekä Impilinnan että Valkeisenvaaran lenkit ovat valmiina. Stadionin nousuun ja stadionalueelle on jo tuotettu lumet ja ne levitetään ensi viikon aikana. Tämän jälkeen 5 kilometrin kilpailureitti on valmis.

Rukan hyppyrimäki HS142 on viimeistelyä vaille valmis. Ylämäen jäälatu jäädytettiin viikko sitten ja se työstetään vielä loppuviikon aikana harjoittelukuntoon. Alamäen lumet levitettiin myös viime viikolla ja nyt mäki tasoitetaan oikeaan profiiliin. Hyppykunnossa mäki on jo ensi viikolla.

– Meillä on aivan loistava lumitilanne ja kisapaikkojen valmisteluissa ollaan normaalista aikataulusta edellä. Erityisesti mäen valmisteluissa ollaan selvästi etunojassa. Lähempänä kilpailuja mäkeen tehdään vielä pienet tarvittavat kunnostukset, joilla se viimeistellään kisakuntoon, Ruka Nordicin pääsihteeri Seppo Linjakumpu kertoo.

Ensimmäisinä maajoukkueina harjoittelun Rukan mäessä aloittavat Suomen mäkihypyn ja yhdistetyn maajoukkueet, jotka saapuvat Rukalle jo ensi viikosta alkaen.

– On hienoa, että pystymme tarjoamaan joukkueille mahdollisuuden harjoitteluun jo useita viikkoja ennen maailmancupin avausta. Valmistelut ovat muutenkin hyvällä mallilla ja odotamme jännittäviä kilpailuja, Linjakumpu kommentoi.

Ruka Nordic palaa tänä vuonna tuttuun kolmipäiväiseen ohjelmaan ja viikonlopun aikana nähdään kaiken kaikkiaan jopa 11 maailmancupin osakilpailua, mikä on enemmän kuin missään muussa pohjoismaisten hiihtolajien tapahtumassa tulevalla kaudella.

Hiihdossa kilpaillaan tuttu Ruka Tripla, johon kuuluvat sprintit, 10 ja 15 kilometrin perinteinen sekä 10 ja 15 kilometrin takaa-ajo vapaalla hiihtotavalla. Yhdistetyssä nähdään Ruka Tour, joka koostuu kolmesta matkasta, ja mäkihypyssä kisataan kahtena iltana henkilökohtainen kilpailu. Jo torstaina hiihtostadionilla hypätään yhdistetyn varakilpailu.

Tutustu ohjelmaan ja osta liput nyt Ticketmasterin verkkokaupasta! VIP-paketteihin pääset tutustumaan täällä!

Jaa artikkeli