29.10.2020 Uutinen, Tiedote

Ruka Nordicin valmistelut etenevät suunnitellusti – maailmancup järjestetään kuukauden kuluttua ilman yleisöä

Pohjoismaisten hiihtolajien maailmancup Ruka Nordic on käynyt keskustelua Kansainvälisen Hiihtoliiton FIS:n kanssa, joka poikkeuksellisen tilanteen vuoksi tarkastelee jokaisen yksittäisen tapahtuman järjestämistä 30 vuorokautta ennen tapahtumaa. Tarkastelussa todettiin mukaan tulevan riittävästi joukkueita ja viranomaislupien perusteella maahan on mahdollista saapua. Maailmancup järjestetään suunnitellusti marraskuun lopulla ja ilman yleisöä, jotta koronaviruksen tartuntariskiä on mahdollista pienentää tapahtumassa.

Kisajärjestelyt etenevät normaalin kalenterisuunnitelman mukaisesti aikataulussa, ja osallistujamaita on ilmoittautunut mukaan normaalimäärä. Kilpailuihin on tulossa 341 urheilijaa 27 maasta. Rukalla on tarkoitus kilpailla kolmena päivänä maastohiihdon ja yhdistetyn maailmancupia sekä kahtena päivänä mäkihypyn maailmancupkilpailuja.

”Olemme tällä hetkellä poikkeuksellisissa olosuhteissa ja tehneet tämän eteen paljon järjestelyitä. Valmistelut ovat hyvällä mallilla, ja yksi askel on jälleen otettu, että pystymme järjestämään kisat onnistuneesti ja kaikkien turvallisuuden huomioiden”, Ruka Nordicin pääsihteeri Seppo Linjakumpu kommentoi.

Oma koronatyöryhmä valmistelee suojaustoimenpiteitä

Nykyinen poikkeustilanne on huomioitu tapahtumassa erityisjärjestelyillä. Tapahtumaa varten on luotu varautumissuunnitelma yhteistyössä muiden kansainvälisten maailmancup-kilpailujen Levin, Kontiolahden ja Lahden kanssa sekä perustettu oma sisäinen koronatyöryhmä. Koronatyöryhmän toimintaa ohjaavat kansalliset ohjeet ja FIS:n määrittämät turvallisuustoimet, jotta kisoihin osallistuminen on mahdollisimman turvallista kaikille mukana oleville tahoille ja toimijoille.

Yle esittää Ruka Nordicin kilpailut suorina lähetyksinä kanavillaan tapahtumaviikonloppuna 27.–29.11.2020. Kisaohjelmaan voi tutustua tästä.

Lisätietoja: 

Seppo Linjakumpu
pääsihteeri
Ruka Nordic
p. 040 070 6433
 

 

Jaa artikkeli