06.10.2023 Uutinen

Ruka Nordicin tapahtumapäälliköksi Jarkko Ruhanen, pääsihteerinä toiminut Marika Paananen väistyy – “Pidetään kiinni isoista asioista, paikallisuutta unohtamatta” 

Pohjoisen huipputapahtuman operatiivinen toiminta siirtyy uusiin käsiin. Ruhanen aikoo kehittää varsinkin uusia yhteistyömalleja sekä lisätä Ruka Nordicin näkyvyyttä.  

 

Yli 20-vuotias Ruka Nordic on ainutlaatuinen tapahtuma täynnä huippu-urheilua, elämyksiä ja viihdettä. Kolmipäiväinen juhlakattaus pohjoismaisia hiihtolajeja ei synny itsestään, vaan sen taustalla vaikuttaa hyvin järjestäytynyt tapahtumaorganisaatio. 

Tänä vuonna organisaatiossa on tapahtunut muutoksia ja tapahtumapäälliköksi nimitetty Jarkko Ruhanen. Ruhasen tehtävä on organisaatiossa uusi. Tapahtumapäällikkönä hän tulee vastaamaan Ruka Nordicin operatiivisesta toiminnasta ja toimimaan tapahtumaorganisaation lähiesihenkilönä.  

“Tämä on todella siisti juttu”, Ruhanen kertoo tunnelmistaan. 

“Meillä on hyvä tiimi, jonka yhteinen nimittäjä on intohimo. Tavoitteeni on tuoda tapahtumaan uudenlaista, keskustelevaa johtamista ja tulevaisuudessa lisätä varsinkin tapahtuman paikallista näkyvyyttä sekä yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa”, kertoo Ruhanen.  

Työkenttä on Ruhaselle entuudestaan tuttu, sillä jo vuodesta 2013 hän on vaihtelevissa rooleissa ollut mukana organisaation toiminnassa. Viime vuosina hän on avustanut Ruka Nordicin pääsihteeri Marika Paanasta, joka nyt väistyy tehtävästään.  

Pääsihteerin virkaa toimittaa tällä hetkellä Kuusamon Erä-Veikkojen puheenjohtaja Matti Heikkilä. Aiemmin pääsihteerin vastuulla ollut operatiivinen toiminta on nyt tapahtumapäällikön vastuulla ja Heikkilä puolestaan huolehtii esimerkiksi taustasopimusneuvotteluista.  

“Organisaatio kehittyy koko ajan. Marika on tehnyt hienoa työtä, jota nyt osaltani jatkan. Tulemme pitämään kiinni isoista asioista kuten Ruka Nordicin vastuullisuusprojektista mutta samalla tekemään myös uusia avauksia”, Ruhanen toteaa.  

Jaa artikkeli