29.11.2020 Uutinen, Tiedote

Ruka Nordicin maailmancupin kilpailut vietiin onnistuneesti maaliin erikoisjärjestelyiden avulla

Pohjoismaisten hiihtolajien maailmancup Ruka Nordic järjestettiin tänä vuonna tutulla kolmipäiväisellä ohjelmalla. Viikonlopun ohjelmaan kuului 11 jännittävää osakilpailua, joista kaikki saatiin vietyä läpi. Tuuliolosuhteet olivat sunnuntai-aamuna haastavat, minkä vuoksi yhdistetyn hyppyosuus jouduttiin perumaan, mutta kilpailu saatiin vietyä läpi varakilpailun tulosten avulla. Pitkä viikonloppu huipentui sunnuntain mäkikilpailuiltaan, minkä jälkeen pohjoismaisten lajien maailmancupit jatkuvat eri maissa lajeittain.

“Rukan järjestelyt saivat kiitosta etenkin joukkueilta, mutta myös talvisista maisemista ja upeista suoritusoloista. Kun muu Eurooppa vasta valmistautuu talveen, me pystyimme tarjoilemaan täällä Rukalla upeat olosuhteen kaikkien lajien kilpailuihin”, pääsihteeri Seppo Linjakumpu kertoo.

 

Eritysjärjestelyillä koronaturvalliset kilpailut

Kilpailun järjestämiseen oman haasteensa toi koronapandemia, joka huomioitiin tapahtumassa lukuisin erityisjärjestelyin. Koronatilanteen vuoksi tapahtumassa ei nähty yleisöä, josta tehtiin päätös jo syyskuussa.

Koronatartuntoja estettiin ja ehkäistiin noudattamalla kansallisia ja alueellisia suosituksia, minkä lisäksi maailmancupin osallistujat eristettiin kohorttimallin mukaisesti omiin ryhmiinsä. Osallistujien käyttöön jaettiin myös suu-nenäsuojaimia ja käsidesiä.

“Tapahtuman turvallisuuden eteen tehtiin valtavan suuri työ ja isot ennakkovalmistelut. Yleisölle normaalisti varatut alueet muuttuivat eri ryhmien kulkukäytäviksi ja värialueiksi, jotta suunnitelman mukainen eristäytyminen eri ryhmien välillä voitiin toteuttaa onnistuneesti”, kilpailun pääsihteeri ja Covid-19 -ryhmän jäsen Seppo Linjakumpu toteaa.

Suomen Hiihtoliiton ja kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kanssa yhteistyössä suunniteltu ja rakennettu malli osoittautui toimivaksi ja kilpailut pystyttiin viemään turvallisesti läpi muutamia yksittäisiä positiivisia koronatestinäytteitä lukuunottamatta. Kilpailuviikonlopun aikana tehtiin 1200 koronatestiä.

 

Naapurimaiden voitonjuhlaa

Suomalaiset eivät yltäneet tänä vuonna mitalisijoille, mutta maailmancupin pistetilit saatiin avattua. Viikonlopun parhaat suomalaistulokset tarjosi Iivo Niskanen, joka sijoittui viidenneksi miesten maastohiihdon 15km takaa-ajossa ja perinteisen tyylin hiihdossa. Kilpailuiden onnistuneella läpiviemisellä oli myös tärkeä merkitys taloudellisesti niin Suomen Hiihtoliitolle, kuin järjestävälle seuralle Kuusamon Erä-Veikot Ry:lle.

“Yleisön puuttumisesta huolimatta pystyimme järjestämään tapahtuman ilman tappiota ja tämä antaa meille hyvät asetelmat ensi vuoden tapahtumaan, joka toivottavasti pystytään järjestämään taas normaaliin tapaan yleisöllä”, Seppo Linjakumpu lopettaa.

 

Lisätietoja:

Seppo Linjakumpu
pääsihteeri, Ruka Nordic
p. 040 070 6433

Jaa artikkeli