25.11.2016 Uutinen, Tiedote

Ruka Nordicin ennakkolipunmyynti enteilee vauhdikasta viikonloppua

Ruka Nordicin pääsihteeri Seppo Linjakumpu kertoo, että tapahtuman lipunmyynnissä ollaan selkeästi viime vuotta edellä. Ticketmasterin kautta tehdyssä ennakkolipunmyynnissä ollaan tuplattu viime vuoden tulos. Paikallisesta ennakkolipunmyynnistä ei ole vielä tietoa. Ennakkolippujen osuus lipunmyynnistä on noin 15 prosenttia.

”Suurin tekijä ennakkolipunmyynnin tuplauksessa on ollut Veikkauksen kanssa yhteistyössä tehty lipunmyyntikampanja. Yleisöpuolella tulee siis riittämään vauhtia koko viikonlopun”, Linjakumpu iloitsee.

Lipunmyynnin lisäksi myös talkoolaisten osalta on Ruka Nordicissa päästy hienoihin lukuihin tänä vuonna. Viime vuonna talkoolaisia oli ennätykselliset 700 ja tänä vuonna on ylletty samaan lukuun, ellei jopa menty hieman siitä yli.

”Kaikki valmistelut ovat sujuneet hyvin ja talkootyöläisiä on upea määrä mukana. On hienoa nähdä, että talkoolaisia saadaan edelleen mukaan”, Linjakumpu toteaa.

Sääennusteet lupaavat hyvää kisasäätä

Myös sää näyttäisi olevan Ruka Nordicin puolella tänä vuonna.

”Tiedossa on pakkaskeliä ja lunta. Tuulten pitäisi olla sellaisia, etteivät ne aiheuta ongelmia mäkikisoille, mutta näyttää siltä, että uudelle tuuliverkolle tulee käyttöä”, yhdistetyn kilpailunjohtaja Jyri Pelkonen arvioi tulevan viikonlopun säätä.

Hiihdossa lumisade tarkoittaa lisää kierroksia latupartioille.

”Meidän täytyy taata kaikille kilpailijoille samanlaiset olosuhteet. Minulla on kuitenkin sellainen tunne, että tässä on eväät oikein loistavaan viikonloppuun”, maastohiihdon kilpailunjohtaja Jukka Tahkola ennakoi.

Maastohiihtoon on ilmoittautunut joukkueita yhteensä 28 maasta, mikä on ennätyslukema Ruka Nordicissa. Mäkihypyssä on mukana joukkueita 16 maasta ja yhdistetyssä 15 maasta.

Ruka Nordic avattiin torstaina mäkihypyn karsinnalla. Tänään vuorossa on ensimmäinen maailmancupin kilpailu, kun kisaviikonloppu avataan mäkihypyllä. Mäkikilpailu on historiallinen, sillä kyseessä on 900. mäkihypyn maailmancupin yksilökilpailu. Yhteensä Ruka Nordicissa käydään kolmen päivän aikana kahdeksan maailmancupin kilpailua.

Kilpailuohjelman löydät kokonaisuudessaan täältä.

Jaa artikkeli