25.11.2016 Uutinen, Tiedote

Aino-Kaisa Saarinen iloitsee paluustaan kansainvälisille laduille

Perjantaina järjestetyssä Suomen hiihtomaajoukkueen lehdistötilaisuudessa Aino-Kaisa Saarinen puhui paluustaan kansainvälisiin kilpailuihin. Saarinen kilpaili maailmancup-tasolla viimeksi vuosi sitten juuri Rukalla, jonka jälkeen Hollolasta kotoisin oleva hiihtäjä siirtyi äitiyslomalle.

Rukalta käynnistyvä maailmancup-kausi on jo 18. sesonki Saariselle maailmancupissa. Silti Saarinen tuntee olonsa kuin ensikertalaiseksi.

”Kyllähän sitä intoa riittää. Jännittää tosi paljon, ihan kuin olisi ensimmäistä kertaa täällä. On niin uusi tilanne, että olo on kuin ensikertalaisella”, Saarinen hymähti.

Saarinen, 37, ei odota kehittyvänsä takaisin huippukuntoon hetkessä.

”Molempina viikonloppuina mitä nyt olen tässä kilpaillut, niin on menty eteenpäin. Ainahan sitä haluaisi ottaa tasaisen isoja harppauksia, mutta pääasia on mennä pienin askelin eteenpäin”, Saarinen sanoi.

Naisten ja miesten maailmancup käynnistyy huomenna sprinttimatkoilla. Sprintin karsinnat alkavat huomenna kello 11.00 ja finaalit hiihdetään kello 13.30.

”Olen niin iloinen, että saan olla täällä. Se on se tärkein juttu ja sillä riemulla lähden huomenna hiihtämään”, Saarinen päätti.

Antti Järvinen / Laajasalon opisto

Jaa artikkeli