13.08.2018 Uutinen, Tiedote

Ruka Nordic tulee taas – nähdäänkö kauden avauskisassa jälleen kansainvälisiä läpimurtoja?

Järjestyksessään 17. Ruka Nordic tuo hiihdon, yhdistetyn ja mäkihypyn huiput Kuusamoon kilpailemaan maailmancupin pisteistä 23. – 25. 11.2018. Yhdistetyn ja hiihdon osalta kausi starttaa Rukalta, mäkihypyssä maailmancup ennättää käyntiin jo viikkoa aiemmin. Tänä vuonna kisaviikonlopun ohjelmassa on 8 maailmancupin osakilpailua.

Viime vuonna Ruka Nordicissa nähtiin norjalaisen Johannes Hösflot Klaebon rynnistys hiihdon kansainväliseen eliittiin, ja kilpailuviikonloppu asetti olympiatalvelle mielenkiintoiset lähtökohdat myös mäkihypyssä ja yhdistetyssä. Tänä talvena kilpailu käy vähintään yhtä kuumana, kun maailmancupin johtopaikkojen metsästys käynnistyy intensiivisen harjoituskauden jälkeen.

Onnistuneen viime kauden ja Pyeongchangin olympiamenestyksen myötä myös suomalaisurheilijoihin kohdistuvat odotukset ovat korkealla.

”Erityisesti hiihdossa ollaan terävästi mukana kärkikamppailussa ja yhdistetyssä on viime vuosina vallinnut nouseva trendi, jolle odotetaan jatkoa myös tällä kaudella. Mäkihyppy kun saadaan vielä nousuun, niin tilanne alkaa olla kohdillaan”, Ruka Nordicin pääsihteeri Seppo Linjakumpu analysoi tulevaa kautta.

Maajoukkueissa tilaa uusille menestyjille

Tänä talvena Suomen pohjoismaisten hiihtolajien maajoukkueissa nähdään uusia tuulia, kun useampi konkari päätti uransa viime kauteen. Nuorille kyvyille on tilaa, ja uusia läpimurtoja odotellaan. Kilpailukauden startti on ensimmäinen näytön paikka.

Urheilijoille kauden päätavoite siintää Itävallan Seefeldissä, jossa järjestetään helmi-maaliskuun vaihteessa pohjoismaisten hiihtolajien maailmanmestaruuskilpailut.

Ruka Nordic on vakiinnuttanut asemansa maailmancupin avauskisana

Ruka Nordic on saavuttanut vakaan aseman pohjoismaisten hiihtolajien kisakalenterissa, ja valovoimainen tapahtuma kerää vuosittain mittavaa kansainvälistä huomiota.

”Ruka Nordic on vahvasti mukana maailmancupin kalenterissa. Kauden aloitus on tärkeä tapahtuma, ja Kuusamon alueella tehdään kovasti töitä sen eteen, että jatkumoa saadaan pidettyä yllä”, toteaa Seppo Linjakumpu.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS on ollut erittäin tyytyväinen aiempien vuosien kilpailujärjestelyihin, ja Ruka Nordic on saanut ansaittua tunnustusta myös kilpailijoiden, yleisön ja toimitsijoiden keskuudessa.

 

 

Lisätietoja:

 

Seppo Linjakumpu, pääsihteeri

p. 040 070 6433

 

Jaa artikkeli