26.11.2022 Uutinen

Riiberille uran 50:s maailmancupin voitto

Jarl Magnus Riiber otti 50:nen voittonsa maailmancupissa. Norjalainen yhdistetyn tähti oli odotetun vahva Rukan kymmenen kilometrin matkalla. Hän oli hiihto-osuuden nopein myös perjantain viidellä kilometrillä. Viimeisellä kierroksella Riiber karkasi neljän miehen hiihtoporukasta. Matkalla hiihdettiin 2,5 kilometrin lenkki neljästi.

– Uskomatonta. Oli hienoa tehdä comeback eilisen tragedian jälkeen, Riiber sanoi voiton jälkeen. Riiber jäi edeltävänä päivänä kauas kärjestä huonon hypyn takia.

Eilen viiden kilometrin kilpailun voittanut Julian Schmid hiihti toiseksi. Saksalainen lähti ladulle 56 sekuntia kärjestä, eli Schmid oli kovassa lyönnissä myös hiihto-osuudella.

Yhdistetyn hiihdon kymmenen kilometrin matkalle starttasi ensimmäisenä Japanin Ryota Yamamoto, joka voitti perjantain ja lauantain mäkiosuudet. Hän jäi lopulta neljänneksi. Riiber lähti ladulle 42 sekuntia Yamamoton jälkeen. Voittoaika oli 24 minuuttia ja 26,7 sekuntia.

Kolmannelle palkintopallille pääsi Norjan Jens Lurås Oftebro. Hiihto-osuutta hän lähti taittamaan viidenneltä sijalta. Oftebro oli kolmas myös viidellä kilometrillä perjantaina.

Paras suomalainen oli eilisen tapaan Eero Hirvonen, jonka sijoitus oli 15:s. Hirvonen kertoi kilpailun jälkeen, että hän hiihti kaksi ensimmäistä kierrosta vähän liian kovaa. Vauhdinjaossa oli siis parantamisen varaa.

Viime vuonna Riiber koki karvaan pettymyksen Rukan kymmenen kilometrin kilpailussa. Hän ei tuolloin saanut osallistua hiihto-osuuteen hylkäyksen vuoksi. Syy tähän oli sääntöjenvastaisen mäkihyppypuvun käyttäminen.

Sunnuntaina yhdistetyssä hiihdossa kilpaillaan vielä yhteislähtökilpailu. Tässä kilpamuodossa on poikkeuksellisesti käännetty järjestys eli hiihto-osuus on ennen mäkihyppyä. Painoarvoa on korostetun paljon yhdistetyn mäkiosuudella Ruka Nordicin päätöspäivänä.

Teksti: Aleksi Rouvinen

Kuvat: Ville Manninen