27.11.2022 Uutinen

Riiber sinetöi Rukan Maailmancupin ottamalla 51. voittonsa

Yhdistetyn mäkiosuudelle lähdettiin erittäin tasaisesta tilanteesta. Aiemmin päivällä käydyn hiihto-osuuden kaksikymmentä parasta mahtuivat kymmenen sekunnin aikaikkunaan, joten kilpailun voittaja ratkaistiin mäessä. Hiihto-osuuden nopein hiihtäjä oli Jarl Magnus Riiber.

Mäkiosuuden arvo nousi korkeaksi odotetusti päivän kilpailussa. Riiber onnistui myös mäessä hypäten 145,0 metriä voittaen näin koko kilpailun yhteispisteillä 156,3. Toiseksi nousi ranskalainen Matteo Baud, joka sijoittui hiihto-osuudella vasta sijalle 18. Palkintopallilta löytyi jälleen myös japanilainen Ryota Yamamoto sijalta 3.

Jarl Magnus Riiber liitää yhdistetyn voittoon.

Mäkiosuuden pisimmän hypyn esitti itävaltalainen Mario Seidl 147,0 metriä.

Mäessä paras suomalainen oli Leevi Mutru 131,5 metrillä, sijoittuen 14. sunnuntain yhdistetyn kilpailussa. Ilkka Herolakin onnistui mäessä sijoituksella 16.

”Oli kyllä aika mahtava päivä. Eilisen jälkeen mietin kyllä, että tuskinpa sitä on jalkoja tälle päivälle, mutta näköjään oli vielä paukkuja. Kyllä oli aika riemua tuo viimeinen hyppy, kun huomasi lakipisteellä, että se menee!” Mutru kertoi tyytyväisenä hyppynsä jälkeen.

Kirjoittaja: Konsta Koivisto

Kuvat: Aleksi Rouvinen, Jarno Jumppanen