27.11.2022 Uutinen, Tiedote

21. Ruka Nordic maailmancup päätökseen ennätysten saattelemana

Tämän vuoden kisoissa rikottiin mäkiennätyksiä. Ensin lauantaina slovenialainen Anze Lanisek teki mäkiennätyksen huikealla 149 metrin hypyllään, joka rikottiin vielä uudelleen sunnuntaina norjalaisen Halvor Egner Granerudin hypättyä 150,5 metriä Rukan mäestä.

“Rukan mäellä on maineensa nopeasti vaihtuvien tuuliolosuhteiden vuoksi, mutta tänä vuonna kelit olivat erinomaiset. Sää on suosinut meitä, joten ei ole ihme, että ennätyksiä on rikottu urakalla”, sanoo Ruka Nordicin kilpailupäällikkö Jukka Tahkola.

Yleisö tapahtuman keskiössä

FIS:n maastohiihdon tapahtumakoordinaattori Doris Kallenin mukaan Ruka Nordicin tunnelma syntyy yleisöstä ja aidosta lumisesta talvesta. Kisayleisö todisti väitteen tänäkin vuonna paikkansa pitäväksi ja huippu-urheiluhetkiä saatiin jännittää myöhäiseen sunnuntai-iltaan saakka yleisön vankan kannustuksen siivittämänä.

”Tämän vuoden kävijämäärä sivunnee kävijäennätystä. On hienoa, miten ihmiset tulevat vuosittain tänne Rukalle seuraamaan talven huippu-urheilua! Kauden avauksesta Rukalla on tullut vahva perinne, jolle myös kansainvälinen hiihtoliitto FIS antaa tukensa. Tämä, jos mikä on uskomattoman palkitsevaa kaikille paikallisille, talkoolaisille ja kisajärjestäjille.”, sanoo Ruka Nordicin pääsihteeri Marika Paananen.

Tänä vuonna yleisölle oli tarjolla täysin uutta ohjelmaa yhdistetyn olympiamitalisti Anssi Koivurannan isännöimän mäkilegendojen Kotkaklubin ja livemusiikkia tarjonneen Iskelmäviikon karsintakilpailujen muodossa.

“Olemme tänä vuonna halunneet tuoda yleisölle enemmän juhlan ja valon tuntua hiljaisten vuosien jälkeen. Iskelmäviikko ja Kotkaklubi ovat saaneet hienon vastaanoton vierailijoiltamme ja toivomme, että nämä ohjelmat ovat tulleet jäädäkseen”, Paananen jatkaa.

Ruka Nordic kiinnostaa kasvavassa määrin potentiaalisia yhteistyökumppaneita. Tapahtuma on ollut vastuullisen tapahtumajärjestämisen edelläkävijä ja vastuullisuustyötä halutaan kehittää kunnianhimoisesti entistä pidemmälle.

”Ruka Nordicissa vastuullisuuden eteen on tehty paljon töitä jo vuosien ajan ja tavoitteemme on jatkaa jo tehtyä työtä pidemmälle. Tänä vuonna erityshuomio on ollut kaikkien työntekijöiden ja vapaaehtoisten hyvinvoinnissa. Koko kuusamolainen yhteisö on tapahtuman selkäranka ja siksi haluamme osoittaa arvostuksemme myös vastuullisuustyön kautta. Yhteistyökumppanimme ovat tukeneet meitä tässä prosessissa”, toteaa Paananen.

 

Lisätietoja:

Marika Paananen
Pääsihteeri, Ruka Nordic
+358 44 5252 444

Jaa artikkeli