20.11.2016 Uutinen

Pärmäkoski ja Niskanen normaalimatkojen ykköset Rovaniemellä

Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski ja Vuokatti Ski Team Kainuun Iivo Niskanen veivät voitot Rovaniemellä Suomen Cupissa sunnuntaina, kun ohjelmassa olivat perinteisen normaalimatkat. Pärmäkoski käänsi sekuntitaistelun Anne Kyllöstä vastaan edukseen lopussa 1,4 sekunnin erolla, mutta Niskanen jätti lähimmäksi päässeen seurakaveri Sami Jauhojärven 44,1 sekunnin päähän. Naisten kolmonen oli Laura Mononen, miesten vastaavasti Ari Luusua.

”Jännä oli loppu! Viimeiselle kierrokselle lähtiessä kun kuulin, että 7 perässä, ajattelin Annen menneen menojaan. Toiseksi viimeisen nousun päällä oli ero oli kaventunut kolmeen ja viimeisen nousun päällä huudettiin, että sekunti tai tasoissa. Se oli tiukka kamppailu, ja hyvä, että sain puristettua itsestäni kaiken tuonne ladulle. Hiihto oli vähän hosumista vielä, sellainen tunne itselleni jäi, mutta siihen varmasti vaikutti vesikeliin. Ei tällä vielä kymppisakkiin maailmancupissa riitä, pitää parantaa, jos meinaa podiumille hiihtää”, Pärmäkoski sanoi.

”Ihan hyvää menoa, jaksoin hiihtää loppuun asti. Ero kasvoi eniten kahdella ekalla kiekalla, jolloin suksi oli pidon puolesta parempi. Tasaisella pystyin sitten tekemään eroa. Olen odottanut, että kroppa tuntuisi hyvältä, mutta vähän oli kysymysmerkki, miten kovaa ne muut menevät. Tämä oli hyvä kauden avaus, toivottavasti sama meno jatkuu Rukalla”, Niskanen sanoi.

Teksti: Hiihtoliitto

Kuva: SHL/Heidi Lehikoinen

Jaa artikkeli