01.12.2019 Uutinen, Tiedote

Norjan vakuuttava tripla-voitto Naisten takaa-ajossa – Johaugin vauhti omaa luokkaansa

Sunnuntai aamupäivänä nähtiin fantastinen takaa-ajo maastohiihdon Rukan-viikonlopun viimeisessä naisten kisassa. Therese Johaug lähti paalupaikalta ja yhdysvaltalainen Sadie Maubet Bjornsen ja kotiyleisön suosikki Krista Pärmäkoski lähtivät johtamaan takaa-ajoa.

Kolmikosta kuitenkin vain ylivoimaisen voiton ottanut Johaug oli lopulta palkintopallilla. Johaugin maannaiset Heidi Weng ja Astrid Uhrenholdt Jacobsen kirivät upeasti itsensä ohi Bjornsenin ja Pärmäkosken.

Yhdysvaltalaiselle Bjornsenille viikonloppu oli kokonaisuudessaan menestys. Sunnuntain neljäs sija oli sama kuin Bjornsenilla eilen perinteisen kympillä, unohtamatta perjantaista kolmossijaa sprintissä. Päivän yllättäjä oli myös yhdysvaltalainen Jessica Diggins, joka kiri upeasti 12. sijalta viidenneksi ohi Pärmäkosken.

Krista Pärmäkoski jäi takaa-ajossa kuudenneksi, mutta voi olla tyytyväinen vahvaan viikonloppuun omalta osaltaan:

– Vaikka tämä ei nappihiihto ollutkaan, olen tyytyväinen, en ole minitoureilla aiemmminkaan podiumille noussut. Tämä kuudes sija kokonaiskipailussa on hyvä, en ole pettynyt. Omat kannustusjoukot ladun varressa auttoivat tänään merkittävästi. Maailmancup jatkuu, tämä oli hyvä avaus.

Kerttu Niskanen tuli toiseksi parhaana suomalaisena sijalle 12. ja Laura Mononen, sekä Johanna Matintalo tulivat samaan aikaan maaliin sijalla 34.

Rasmus Junila

Laajasalon Opisto

Jaa artikkeli