01.12.2019 Uutinen, Tiedote

Klaebo vei Ruka Triplan – Niskasen hyvä taistelu riitti kolmanneksi

Miesten 15 kilometrin vapaan takaa-ajo päättyi norjalaisjuhliin. Johannes Hoesflot Klaebo oli nopein ja Emil Iversen toinen. Suomen Iivo Niskanen taisteli viimeiseen mäkeen, mutta siinä norjalaiset irtosivat. Klaebo kovana sprintterinä vei koko potin.

Klaebo edellä, Iversen kakkosena
Klaebo edellä, Iversen kakkosena Kuva Anno Huomolin

 

Klaebo pääsi ensimmäisenä matkaan, ja pysyikin kärjessä kymmeneen kilometriin kunnes vuorovetoa tehnyt kaksikko, Iversen ja Niskanen saavutti hänet. Kolmikko jatkoi yhdessä ja vetovuorokin vaihtui melko sopuisasti. Niskanen yritti viimeisellä kierroksella vimmatusti tehdä eroa ylämäissä ja saikin pienen eron aikaan. Norjalaiset saivat kuitenkin kiinni Niskasen ja ratkaisu jäi stadionille johtavaan mäkeen. Norjalaiset irtosivat ja Klaebo sai juhlia voittoa Iversenin säestäessä 1,8 sekunnin päässä. Järjestys oli siis samana kuin lähdössä.

Kolme parasta: Iversen, Klaebo ja Niskanen. Kuva Anni Huomolin
Kolme parasta: Iversen, Klaebo ja Niskanen. Kuva Anni Huomolin

– Hienot muistot Rukalta tältä vuodelta. Nyt muistan kaiken, viime vuodesta oli sprintin loppu minulle vielä oppimista. Nyt olin valmis kaikkeen. Suomalaiset osaavat kannustaa myös norjalaisia. Matka jatkuu nyt Lillehammeriin, Klaebo totesi Ruka Nordicin haastattelussa.

Kovimman kannustuksen sai kuitenkin loppusuoralla Iivo Niskanen.

Niskanen ja Iiversen hiihtivät pitkään yhdessä. Kuva Anni Huomolin
Niskanen ja Iiversen hiihtivät pitkään yhdessä. Kuva Eren Gurler

– Hyvä vapaan kisa minulta, vapaan projektista on turha puhua vaan se on jatkuvaa kehitystä. Takaa-ajossa on aina omat jännitteensä, ei ole helppoa. Hieno kisa ja yleisö, Ruka on vaan niin hyvä paikka. Nyt kuitenkin sauna kutsuu, sen verran on vilakkaa, totesi hyväntuulinen Niskanen.

IIvo Niskanen: Kuva Anni Huomolin
IIvo Niskanen: Kuva Anni Huomolin

 

Perttu Hyvärinen paransi myös roimasti sijoitustaan sunnuntaina. Kisaan hän lähti sijalta 19. ja oli maalissa 13. Hän oli vapaan hiihtotavan osuusajassa viides.

Perttu Hyvärinen hiihti elämänsä hiihdon. Kuva Anni Huomolin
Perttu Hyvärinen hiihti elämänsä hiihdon. Kuva Anni Huomolin

– Elämäni paras hiihto. Hieno aloittaa maailmancup-kausi onnistuneesti. Reilu savolainen kannustus erottui tälläkin kertaa muun suomalaisen kannustuksen keskeltä. Iso kiitos, matka jatkuu Lillehammeriin, Hyvärinen hymyili mixed zonella.

 

Maailmancupin pistelle hiihti myös Lari Lehtonen. Hän oli maalissa 23.

 

– Hyvä kansainvälinen avaus. Kaksi hyvää kisaa. En ole koskaan hiihtänyt Rukalla näin hyvin, Lehtonen summasi maalissa.

 

Suomalaisten kokonaispanos maailmancup-pisteiden valossa oli hyvä. Maailmancup jatkuu Norjan Lillehammerissa.

 

Juha Kylänpää

Laajasalon Opisto

Jaa artikkeli