30.11.2019 Uutinen, Tiedote

Niskanen nopein paraatimatkallaan – Klaebosta erävoitto

Vas Klaebo, Niskanen ja Iversen lauantain nopeimmat
Vas Klaebo, Niskanen ja Iversen lauantain nopeimmat. Kuva: Anni Huomolin

Rukan perinteisen 15 kilometriä voitti Iivo Niskanen 13 sekunnin erolla eilisen sprintin voittajaan Johannes Hösflöt Klaeboon. Miehet hiihtivät osan matkaa reitillä peräkkäin, mutta olivat eri kierroksella. Toisella kierroksella ollut Niskanen jätti Klaebon maastossa ja voitto oli odotettavissa. Niskasen tuuletus maalissa oli tunteikas. Se myös kruunasi Rukalle tulleen ennätysyleisön päivän.

Niskasen tuuletuksessa oli tunnetta. Kuva: Anni Huomolin

– Ei ollut täydellinen hiihto, mutta vire on viime aikoina ollut hyvä. Perheen edessä oli kiva voittaa, yleisöä oli paljon. Lupa tuuletukseen tuli jo matkalla. Huomenna tilanne on toinen, siitä pitävät huolen kaverit vieressä, Niskanen totesi lehdistölle.

Iivo Niskasella oli mono syönnillään. Kuva: Eren Gurler

Klaebo nousi maalissa olleesta johtajantuolista Niskasen tullessa maaliin. Klaebo johtaa kuitenkin Ruka Triplaa, sillä eilinen sprintin voitto tuo 30 bonussekuntia. Niskanenkin sai muutaman sekunnin sprintistä, joten huomiseen kisaan he lähtevät noin 15 sekunnin erolla.

Kilpailun kolmanneksi hiihti Norjan Emil Iversen, joka aloitti kovaa. Hän oli viiden kilometrin väliajoissa kärjessä, mutta sen jälkeen sijoitus putosi kolmanneksi. Kolmas sija oli lopussa selvä, sillä maanmies Didrick Toenseth hävisi 19 sekuntia. Kymmenen joukkoon ei yllättäjiä tullut: venäläiset ja norjalaiset miehittivät seuraavat sijat.

Suomalaisilla hyvä kokonaispanos

Perttu Hyvärinen oli 17. ja sai reilusti maailmancupin pisteitä. Kovavauhtisen alun jälkeen kannustus auttoi.

Yleisö sai kilapilijoiden kiitokset. Kuva Anni Huomolin
Yleisö sai kilpailijoiden kiitokset. Kuva Anni Huomolin

– Otin alun reippaasti ja Iversenin peesi oli hyvässä paikassa. Onneksi metsässä oli myös meitä savolaisia kannustamassa. Kannustus oli hienoa. Hyvärinen totesi maalissa.

Vaikean viime kauden jälkeen Lari Lehtonen oli 19. ja nousi maailmancupin pisteille. Iloinen maailmancupin pisteistä oli myös Juho Mikkonen, hän oli 26.

– Ensimmäiset maailmancupin pisteet normaalimatkoilla. Huomenna taistelen joka sijasta, Mikkonen myhäili.

Lauri Lepistö oli 31. ja jäi niukasti maailmancupin pisteiltä viidellä sekunnilla. Ruka Triplan päättää takaa-ajo sunnuntaina. Lauantain erot lisättynä sprintin bonussekunneilla määrää lähtöjärjestyksen.