21.11.2017 Uutinen, Tiedote

Naishiihtäjät valloittavat Rukan

Tämänvuotinen hiihdon maailmancup alkaa perjantaina Rukalla. Naiset aloittavat urakkansa perjantaiaamupäivän sprintillä. Lauantaina hiihdetään 10 kilometriä perinteisellä tyylillä ja sunnuntain päätösmatkalle, 10 kilometrin vapaalla tyylillä hiihdettävään kilpailuun, lähdetään lauantain tulosten mukaisessa järjestyksessä.

Ennakkosuosikkina viikonloppuun lähtee Norjan Marit Björgen. Viime viikonloppuna hän voitti kotimaassaan käydyn 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun lähes puolen minuutin erolla viime kauden maailmancupin voittajaan, Heidi Wengiin.

Muita mielenkiintoisia nimiä ovat viimevuotisen sprintticupin voittaja, Norjan Maiken Caspersen Falla, sekä ruotsalaiset Stina Nilsson ja Charlotte Kalla.

Suomen joukkueessa katseet kiinnittyvät Krista Pärmäkoskeen. Suomen joukkueen kirkkain tähti jätti viime viikonlopun hiihdon Suomen cupin kilpailut varotoimenpiteenä väliin, mutta lähtee maailmancupin avausviikonloppuun täydessä iskussa.

Muita mielenkiintoisia nimiä Suomen joukkueessa ovat viime viikonlopun Suomen cupin kilpailuissa hyvin menestyneet Kerttu Niskanen ja Laura Mononen. Myöskään kokeneita Riitta-Liisa Roposta ja Aino-Kaisa Saarista ei ole syytä jättää pois laskuista.

Viikonlopun kilpailut muodostavat oman kolmipäiväisen minitourin ja jaossa on runsaasti maailmancupin pisteitä. Tästä alkaa myös matka kohti Pyeongchangin olympialaisia!

Toni Pönniö/Laajasalon opisto

Jaa artikkeli