26.11.2022 Uutinen

Lanisek liihotti uuteen mäkiennätykseen – ”Ehkä voinkin olla aamuihminen”

Slovenialainen Anze Lanisek laittoi mäkiennätyksen uuteen uskoon kisan ensimmäisellä kierroksella. Lanisekin hyppy kulki koko päivän ja lopulta mäkiennätyksen avulla hän päätyi myös suurmäen kisan voittoon 312.8 kokonaispisteillä. Mäkiennätys oli ennen tätä viikonloppua kolmen mäkihyppääjän nimissä. 147,5 metrin ennätystä pitivät hallussaan Stefan Kraft, Ryōyū Kobayashi ja Karl Geiger. Lanisek hyppäsi 149 metriä, joten hän pitää nyt uutta ennätystä täysin yksin. Ensimmäisen osakilpailun toiselle sijalle itsensä hyppäsi niin ikään itävaltalainen Stefan Kraft, joka hävisi Lanisekille tiukasti 1.3 pisteellä.

Kärkikolmikko Anze Lanisek, Stefan Kraft ja Piotr Zyla yhtä hymyä lauantain kilpailun jälkeen.

– Pitää mun olla tyytyväinen, voitto ja mäkiennätys, niin en paljoa enempää voisi pyytää. Yleensä on ollut vähän vaikeuksia aamuisin, mutta näytin tänään, että ehkä voinkin olla aamuihminen, Lanisek kommentoi kisan jälkeen naureskellen.

Maailmancupin kokonaispistetilanne tasoittui, kun Lanisek kapusi toiselle sijalle ja Kraft kolmannelle sijalle. Kärkisijaa pitävä Dawid Kubackikin suoritti totutulla varmuudella. Kubacki sijoittui neljänneksi 296.5 pisteellä.

Karsinnasta jatkoon hypänneet suomalaiset Niko Kytösaho, Antti Aalto ja Eetu Nousiainen eivät päässeet jatkoon ensimmäiseltä kisakierrokselta. Nousiaisen 127.5 metrin hypystä rokotettiin 10.5 tyylipisteistä ja täten Nousiainen jäi sijalle kolmekymmentäkahdeksan. Aalto ja Kytösaho valuivat ensimmäisen kisakierroksen sijoille 47. ja 48. viidestäkymmenestä hyppääjästä.

– Analysoidaan tämä tilanne ja katsotaan, miten se teknisesti voidaan tehdä paremmin tossa hypyssä ja siitä sitte lähdetään rakentamaan, Aalto kommentoi karsiutumista ja sitä, miten hän aikoo parantaa huomiseen.

Erittäin hienoja hyppyjä on nähty laajalla rintamalla, joten olettaa saattaa, että sunnuntaistakin saadaan upea jännitysnäytelmä.

Kirjoitus: Severi Hopsu

Kuvat: Veikko Peräkorpi