26.11.2016 Uutinen, Tiedote

Krista Pärmäkoski sprintin karsinnan ykkönen

Hiihdon maailmancup-kausi käynnistyi Rukalla perinteisen sprintin karsinnoilla. Sää hankaloitti alkupään hiihtäjiä, koska lumisade pehmensi latupohjaa.

Naisissa Krista Pärmäkoski hallitsi haastavat olosuhteet parhaiten ja nappasi tulosliuskan kärkipaikan. Ruotsin Stina Nilsson ja Ida Ingemarsdotter tulivat Pärmäkosken jälkeen toiseksi ja kolmanneksi.

Yhteensä kuusi suomalaista ylsi loppukilpailuun, kun Pärmäkoski oli ensimmäinen, Anne Kyllönen 12., Laura Mononen 14., Kerttu Niskanen 22., Andrea Julin 24. ja Aino-Kaisa Saarinen 27.

Naisten karsinnan lopputulokset näet täältä:

http://www.fis-ski.com/cross-country/events-and-places/results/?season=2017&discipline=&gender=all&race_id=27658&sector=CC

Miesten karsinnassa Norjan Johannes Hoesflot Klaebo ylsi kärkiaikaan ennen Venäjän Alexander Panzhinskiytä ja Viron Marko Kilpiä.

Suurin yllätys nähtiin, kun Norjan Martin Johnsrud Sundby karsiutui niukasti jatkosta. Sundby yritti hiihtää radan ilman pitovoiteita, mutta ratkaisu ei tuottanut haluttua tulosta.

Peräti kahdeksan suomalaismiestä ylsi iltapäivällä kilpailtavaan finaaliin, kun Ari Luusua oli neljäs, Anssi Pentsinen viides, Ristomatti Hakola seitsemäs, Matias Strandvall 11., Martti Jylhä 14., Toni Ketelä 17., Lasse Paakkonen 21., ja Sami Jauhojärvi 30.

Lopputulokset näet täältä:

http://www.fis-ski.com/cross-country/events-and-places/results/?season=2017&discipline=&gender=all&race_id=27659&sector=CC

Finaalit starttaavat kello 13.30.

Antti Järvinen / Laajasalon opisto

Jaa artikkeli