23.11.2017 Uutinen, Tiedote

Koe HKScanin uutuus pohjoisen oma HK Maakarit® Mäntykankainen Poroa Tattis! -makkara Ruka Nordicissa

Makkarat ovat kautta aikain olleet isossa osassa urheilukisoissa ja makkara kuuluukin jokaisen urheilutapahtuman vakiotarjoiluihin. Myös Ruka Nordicissa makkaraa on tietenkin tarjolla ja tänä vuonna kisamakkaran toimittaa ja makkaranhimon sammuttaa yhteistyökumppanimme HKScan.

Tänä vuonna makkararintamalla on tarjolla myös hieman spesiaalimpaa maistettavaa. Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas on luonut HK Maakarit® -artesaanimakkarasarjaan pohjoisen oman HK Maakarit® Mäntykankainen Poroa Tattis! -makkaran. Tätä suomalaisia raaka-aineita kunnioittavaa erikoismakkaraa pääsee maistamaan myös Ruka Nordicissa – ja jopa ostamaan kotiin mukaan.

”Olin todella iloinen kuullessani HKScan Finland Oy:n aluepäällikkö Kimmo Nyröseltä tästä uutuustuotteesta”, ravintolapäällikkö Marika Paananen sanoo.

”Lanseerauksen ajankohtakin sopi meijän kisoille oikein hyvin”, hän naurahtaa.

Siitä lähti nopealla yhteistyöllä maistatuspisteen toteuttaminen Sudenpesän vieressä olevaan kotaan.

”Todella upeaa päästä tarjoamaan pohjoisen omaa Poroa Tattista kisoissa”, Nyrönen kertoo.

HK Maakarit® Mäntykankainen Poroa Tattis! -makkara on todellakin uutuus, sillä makkara tuli markkinoille marraskuun alussa. Vielä makkaraa ei edes vähittäiskaupoista saa, vaan sitä myydään tällä hetkellä vain tukkutavarana.

Pohjoisen makuinen herkku

Ajatus makkaraan lähti, kun HKScanilta oltiin yhteydessä Mäntykankaaseen makkaran kehittämisestä.

”Halusimme tehdä pohjoisen näköisen ja makuisen makkaran ja alusta alkaen oli selvää, että haluamme käyttää poroa makkarassa. Poronliha on yksi maailman parhaita raaka-aineita ja lisäksi se on melko eksoottinen. Mietimme, miten muuten saisimme reseptiin pohjoisen makuja. Tatti valikoitui makkaraan sen perusteella, että se on sieni, jota porot syövät”, Mäntykangas kertoo reseptin kehittämisestä.

Loppuen lopuksi syntyi siis HK Maakarit® Mäntykankainen Poroa Tattis! -makkara, joka on maustettu sipulilla ja timjamilla. Reseptin takana ovat Mäntykankaan lisäksi Roope Kotila ja Culinari Oy:n Mika Hindström.

”Makkarassa on metsäinen tunnelma ja se on täysin kotimainen. Poro elää mäntykankaalla tattia syöden, joten tämä on todella pohjoisen oma makkara”, Mäntykangas iloitsee.

Kaiken kaikkiaan makkaran kehittämiseen meni aikaa reilu puoli vuotta.

”Oli erittäin hienoa päästä kehittämään tämä yhteistyössä HKScanin omien makkaramestareiden kanssa. Tämä makkara on todellakin suomalaisen näköinen ja makuinen ja sopii näin hyvin myös juhlavuoteemme.”

HK Maakarit® Mäntykankainen Poroa Tattis! -makkaraa tullaan näkemään vahvasti Lapland Hotelsin tarjonnassa, jopa A la carte -listoille asti. Makkara sopii yhtä hyvin myös omaan grilliin tai vaikka patikointiretken evääksi.

”Kyllä tämä kunnolla pärähtää, kun sitä kannon nokassa metsän rauhassa syö”, Mäntykangas naurahtaa.

HK Maakarit® Mäntykankainen Poroa Tattis! -makkaraa pääset maistamaan Sudenpesän päädyssä sijaitsevalla pisteellä koko Ruka Nordicin ajan!

 

Jaa artikkeli