25.11.2017 Tiedote, Uutinen

Joel Nykter vastaa Ruka Nordicissa Lasten lumipäivistä: ”Täällä kisavieraat saavat tulla käymään ja lapset liikkumaan”

Lasten lumipäiviä on vietetty Suomessa jo neljän vuoden ajan. Se on Hiihtoliiton järjestämä suuri hanke, jonka yhtenä osana Ruka Nordicilla on Lasten lumipäivät. Lumipäiviä tehdään kiertuemallisena hankkeena pitkin talvea. Kiertue lähtee liikkeelle tammikuussa.

– Tämä Rukan tapahtuma on vähän sellainen kauden avaus meille Lasten lumipäivien osalta, Lasten lumipäivistä Ruka Nordicilla vastuussa oleva Joel Nykter kertoo.

Rukalla Lasten lumipäivät on tänään toista kertaa mukana. Nykterillä taas on menossa kolmas talvi lumipäivien osalta.

– Kiertue on siis pyörinyt ympäri Suomea useampana talvena. Tänä vuonna on 25 paikkakuntaa mukana kiertueella, ja tästä aloitetaan. Sitten ensvuoden puolella aletaan sitten enemmän pyörittämään kiertuetta tuolla etelässä.

Rukalla Lasten lumipäivät on osana Ruka Nordicia

– Täällä kisavieraat saavat tulla käymään ja lapset liikkumaan.

Kun varsinainen Lasten lumipäivät-kiertue lähtee liikkeelle, lumipäivät on suunnattu koululaisille. Kiertueeseen ilmoittaudutaan luokka kerrallaan.

Lapsille Ruka Nordicin Lasten lumipäivillä on tarjolla suksicross-rata, missä pääsee testaamaan omaa suksitaituruuttaan, pääsee hyppäämään hyppyrimäestä, ja voi kokeilla ampumahiihtorastia radan keskellä, jossa hiihdetään ja heitellään lumipalloja ampumatauluihin. Jos lumipallo ei osu tauluun, miehille on luvassa sakkorinki.

Lasten lumipäivät-alue on ilmainen, ja se on auki tänään lauantaina klo 10-17 ja huomenna sunnuntaina 26.11 klo 10-14. Mukaan kannattaa ottaa omat sukset, jotta talvilajeihin tutustumisesta saa kaiken irti. Lumipäivillä on tavattavissa myös muun muassa Joulupukki ja muori. Tarjolla on lämmintä mehua.

Lasten lumipäivien vastaanotto on ollut todella hyvä. Lumipäiviä on tehty jo useampi talvi, ja lumipäivät kasvaa isommaksi kiertueeksi koko ajan.

– Oisko tänä vuonna sellaiset 12 000 lasta tavoittavuus joka kiertueella.

Pekka Luokkala/Laajasalon opisto

Jaa artikkeli