25.11.2017 Uutinen, Tiedote

Björgen voittoon rajulla loppurutistuksella – suomalaisilla haastava kilpailu

Norjalaiset tulivat kuin uudestisyntyneinä tämänpäiväiseen naisten kymmenen kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailuun.

Voittoon hiihti rajun loppurutistuksensa ansiosta Norjan Marit Björgen, joka jätti toiseksi tullutta Ruotsin Charlotte Kallaa 17 sekuntia. Toisesta sijasta käytiin kova sekuntitaistelu, sillä kolmanneksi tullut Norjan Ingvild Flugstad Östberg jäi Kallasta ainoastaan 0,8 sekuntia.

Björgen oli kisan jälkeen tyytyväinen suoritukseensa.

”Tänään oli vaikeat olosuhteet, mutta saimme sukset toimimaan erittäin hyvin. En ole varma mikä meni eilen vikaan, mutta tiesin olevani hyvässä kunnossa”, Björgen kertoi kilpailun jälkeisessä mediatilaisuudessa.

Björgen suuntasi samalla katseensa jo huomiseen Rukan minitourin päättävään kymmenen kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailuun, johon hän lähtee 2,6 sekuntia minitouria johtavan Kallan perään.

”Toivon, että voimme tehdä huomenna yhdessä töitä. Kisan ratkaisu saattaa tapahtua vasta loppusuoralla”, Björgen totesi.

Suomalaisittain kisa oli vaikea. Maailmancupin pisteille ylsi neljä suomalaista. Paras heistä oli Kerttu Niskanen, joka jäi Björgenistä reilun minuutin ollen 12:s. Laura Mononen hiihti sijalle 15., Aino-Kaisa Saarinen sijalle 27. ja eilisen sprintin paras suomalainen, Krista Pärmäkoski sijalle 28.

”En ole ollenkaan tyytyväinen, mutta tästä on vähän hankala sanoa yhtään mitään, kun tuntui ettei ladulle saanut annettua kaikkea mitä olisin halunnut”, Niskanen totesi tuoreeltaan kisan jälkeen.

”Pyyhitään tämä kisa pois mielestä hyvin pian ja lähdetään keskittymään huomiseen”, Niskanen päätti.

Huomenna naiset hiihtävät Rukalla vielä kymmenen kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailun alkaen kello 10.45.