26.11.2023 Luokittelematon

Jarl Magnus Riiber jälleen ylivoimainen – sunnuntain massalähtökilpailun ratkaisu jäi odotetusti mäkiosuudelle

Yhdistettyä viime kaudet selvästi hallinnut Jarl Magnus Riiber voitti sunnuntain kilpailun suvereenilla esityksellä. Jo hiihto-osuudella kärkikahinoissa ollut norjalainen leiskautti mäessä peräti 153.5 -metrisen hypyn, joka on uusi Rukan suurmäen mäkiennätys.

Sunnuntain kilpailu käytiin harvemmin yhdistetyssä kilpailtavana massalähtönä. Kymmenen kilometrin hiihto-osuudesta muodostui hyvin odotetun kaltainen ja kärkijoukko pysyi kasassa käytännössä viimeiselle kierrokselle saakka. Kärkinelikko tuli maaliin 0.6 sekunnin sisään, joten piste-ero mäkiosuudelle lähdettäessä oli hyvin marginaalinen.

Kakkospaikan nappasi eilisen tapaan Itävallan Johannes Lamparter. Hän oli neljäntenä hiihto-osuuden jälkeen ja varmisti kakkossijansa 134.5 metriä kantaneella hypyllään. Lamparterin maanmies Stefan Rettenegger onnistui mäessä erinomaisesti ja nousi kahdeksannelta sijalta kokonaistuloksissa kolmanneksi. Retteneggerin hyppy oli koko ryhmän neljänneksi paras ja kantoi 138.5 metriä.

Eero Hirvonen oli perjantain ja lauantain tapaan paras suomalainen ollen kisan 15:s. Hän oli hiihto-osuuden 13., mutta omien sanojensa mukaan ladulla nähtiin tänään väsynyt mies:

– “Alkaa olla mies väsynyt. Kaksi kisaa alla ja vähän erilainen valmistautuminen viikonloppuun, niin ei oikein enää riittänyt reidessä paukkuja.”

Hirvosen hyppy kantoi tänään 122.5 metriä. Suomalainen ei ollut tyytyväinen suoritukseensa.

– “Vähän tuo hyppy harmittaa. Tuollaisella rääpäisyllä päästiin noille mitoille. Ei olisi paljoa vaatinut saada parempaa hyppyä aikaiseksi. Silloin olisi voinut taistella paremmista sijoista.”

Kisan muut suomalaiset olivat Ilkka Herola (19.), Arttu Mäkiaho (41.), Wille Karhumaa (43.) ja Rasmus Ähtävä (49.).

Maailmancup-kausi jatkuu yhdistetyn osalta ensi viikonloppuna Norjan Lillehammerissa.

 

Teksti: Laajasalon opisto / Juuso Petäjäsuo

Kuva: Laajasalon opisto / Lauri Kurki

Jaa artikkeli