18.10.2019 Uutinen, Tiedote

Haaga-Helian Porvoon yksikön matkailun opiskelijat vahvistavat jälleen Ruka Nordicin tapahtumatuotantoa

Haaga-Helian Porvoon yksikön matkailun koulutuksen ja Ruka Nordicin yhteistyö jatkuu myös tänä vuonna. Porvoon yksikön matkailun koulutus on ollut mukana Ruka Nordicin järjestämisessä myös kahtena edellisenä vuonna.

– Tänä vuonna panostamme Ruka Nordiciin vieläkin enemmän kuin aiempina vuosina. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Ruka Nordic on tänä syksynä toisen lukukauden opiskelijoidemme pääteema, kertoo lehtori Antti Petteri Kurhinen.

Projektissa on mukana pääosa matkailun koulutuksen toisen lukukauden suomenkielisistä restonomiopiskelijoista, kaiken kaikkiaan 29 opiskelijaa.

– On upeaa, että matkailun opiskelijat ovat myös tänä vuonna mukana Ruka Nordicissa. Heidän panoksensa on meille merkittävä ja tämä on erinomainen esimerkki siitä, kuinka oppilaitosyhteistyö voi toimia, yleisöpalveluiden tuotekehitysprojektien matkailualojen tuotekehittäjä ja Ruka Nordicin ravintolapalveluiden päällikkö Marika Paananen iloitsee.

Käytännön oppia tapahtuman järjestämisestä

Haaga-Helian opiskelijat tulevat vastaamaan viiden yleisöpalvelupisteen (Yleisöravintola Karhunkierros, Perheravintola Poronsarvi, Yleisön infopiste, VIP-ravintola sekä Sub Media Centerin ravintola) suunnittelusta, hallinnoinnista, ylläpitämisestä sekä markkinoimisesta. Opiskelijat vastaavat myös tapahtuman markkinointitilaisuudesta Kuusamon Prismassa sekä perjantaina nähtävästä avajaisparaatista.

Ruka Nordic -projektin kautta opiskelijat oppivat tiimityöskentelyä, johtamista, tuotteistamista, viestintää, markkinointia, asiakaspalvelua, tutkimustoimintaa, englantia, ruotsia sekä vastuunkantoa.

– Opiskelijoiden projektiin kuuluu myös kehittämistehtävä, jonka avulla he reflektoivat oman yleisöpalvelupisteen toimivuutta ja omaan onnistumistaan sekä tekevät myös koko kisojen asiakastyytyväisyyskyselyn. Kisojen jälkeen koko projektin onnistumista arvioidaan erilaisin palauteseminaarein, Kurhinen kertoo.

Pohjoisen matkailu tutuksi opiskelijoille

Valmistautuminen tämän vuoden Ruka Nordiciin aloitettiin jo helmikuussa vierailulla Salpausselän kisoihin. Yleisöpalvelupisteiden suunnittelun opiskelijat aloittivat elokuussa. Rukalla opiskelijat tulevat viettämään aikaa kaiken kaikkiaan vajaat kolme viikkoa marras–joulukuussa.

–  Olemme pitäneet lähiopetuspäiviä Porvoossa, jolloin olen valmentanut ja ohjannut opiskelijoita. Tämän yhteistyön kautta teemme pohjoisen matkailua tutuksi opiskelijoille. Tämä on todella tärkeä asia meille tapahtuman kehittämisen kannalta – eikä voi koskaan tietää, kenelle tästä kipinä jää kytemään, Paananen sanoo.

Ruka Nordiciin yleisöpalveluiden järjestämiseen osallistumisen lisäksi opiskelijat tutustuvat Rukaan hiihto- ja matkailukeskuksena. Myös projektin ohjaavat opettajat Päivi Forsblom, Niina Moilanen ja Antti Petteri Kurhinen ovat Rukalla koko opiskelijoiden projektin ajan.

 

Lisätietoja:

Antti Petteri Kurhinen
lehtori, Haaga-Helia, Porvoo
p. +358 40 488 7210

Marika Paananen
ravintolapalveluiden päällikkö, Ruka Nordic
p. +358 44 5252 444

Jaa artikkeli