30.11.2019 Tiedote, Uutinen

Falla ja Klaebo sprintin ykköset – Mäki Suomen paras

Norjan Maiken Caspersen Falla oli naisten sprinteissä ylivoimainen jättäen Ruotsin Jonna Sundlingin 2,33 sekunnin päähän. Kolmanneksi sadasosan erolla kurotti Sadie Maudet Björnsen.

Miesten finaalissa Johannes Hösfoet Klaebo oli omaa luokkaansa. Nyt olisi ollut varaa jopa höllätä maalissa kuten viime vuonna. Sitä Klaebo ei kuitenkaan tehnyt, vaan voitti jättäen maanmiehensä Pål Golbergin 4,17 sekuntia jälkeen. Klaebo myös paransi vauhtiaan välierästä tuon neljä sekuntia. Norjan kaksoisvoiton takana kolmossijan otti sprintin erikoismies, Ranskan Richard Jouve. Viime vuoden voittaja, Aleksandr Bolshunov oli neljäs.

 

Miehet vas. Goolberg, Klaebo ja Jouve. Kuva:Anni Huomolin
Miehet vas. Goolberg, Klaebo ja Jouve. Kuva:Anni Huomolin

Erähiihdoissa vähän kontakteja ja välinerikkoja

Kaikki suomalaiset karsiutuivat. Lähimpänä välieräpaikkaa oli Anne Kyllönen.

– Vähän kaksijakoinen hiihto, mutta suht hyvällä fiiliksellä. Nyt syömään ja lepäämään, katsotaan pitääkö illalla vielä testaa suksia, Kyllönen summasi.

Krista Pärmäkoskella alkuerä ratkesi jo ensimmäiseen laskuun.

– En päässyt liukkaimmalle ladulle, ja erä oli siinä. Kisat jatkuvat. En ole pettynyt, Pärmäkoski totesi.

Joni Mäki oli paras suomalainen. Kuva Anni Huomolin.
Joni Mäki oli paras suomalainen. Kuva Anni Huomolin.

Miesten erähiihdoissa suomalaisia oli mukana seitsemän, mutta vai Joni Mäki ylsi välieriin. Mäen tie nousi pystyyn välierissä, hän oli eränsä kuudes.

– Hiihdossa oli hyvää ja huonoa. Hyvin jaksoin molemmissa erissä mäkeen, mutta välierän lopussa muut olivat kovempia, Mäki totesi kenttähaastattelussa.

Alkuerän pettynein oli Ristomatti Hakola. Hänen lähdössään joukko hermoili, ja Sergei Ustjugov hylättiin.

– Se ei haittaa, vaikka lähdössä miehet vähenee, mutta hiihto oli tänään vaikeaa. Hakola totesi maalissa.

Karsinnoissa ei ollut suuria yllätyksiä

Suomalaisista erävaiheeseen Krista Pärmäkoski meni kahdeksantena. Kerttu Niskanen oli 20., Katri Lylynperä 26. ja Anne Kyllönen 28. Tirill Udnes Weng oli 30. yhdeksän sadasosaa Heidi Wengiä nopeampi. Wengit ratkaisivat viimeisen jatkoon menijän, nuorempi voitti.

Yllätys ei ole Johannes Hoesflot Klaebon kärkipaikka karsinnoissa. Hän löi maanmiehensä Erik Valnesin 1,52 sekunnilla. Kolmas oli Italian Frederico Pellegrino.

Suomalaisista karsinnan paras oli Joni Mäki kuudentena. Ristomatti Hakola oli seitsemäs 5,42 sekuntia Klaebolle jääneenä. Iivo Niskanen oli kymmenes kahdeksan sadasosaa Aleksandr Bolshunovia nopeampana. Juuso Haarala oli 17., Lauri Vuorinen 19., Lauri Lepistö 26. ja Juho Mikkonen 28. Viimeisenä erävaiheeseen pääsi Ruotsin Oskar Svensson 8,91 sekuntia Klaebolle jääneenä.

 

Juha Kylänpää
Laajasalon Opisto

Jaa artikkeli