23.11.2017 Uutinen, Tiedote

Amerikkalainen ilopilleri Jessica Diggins odottaa innoissaan perjantain kilpailua ”halfpipe”-radalla

Yksi tämänvuotisen RukaNordicin sympaattisimmista ja pirteimmistä urheilijoista saapuu Yhdysvalloista. Tarkemmin sanottuna Minnesotan osavaltiossa sijaitsevasta Aftonin pikkukaupungista.

Hän on 26-vuotias Jessica Diggins. Jo seitsemän vuotta sitten Rukalla debytoinut Diggins on innoissaan alkavasta kilpailukaudesta ja Rukasta yleensäkin.

”Tänne on aina hauska palata. Tuntuu oikealta talvelta, kun katsoo kuurassa olevia puita. Kotona kun ei lunta ollut tänne lähtiessäni ollenkaan”, amerikkalainen kertoi.

Viime talvena Lahden MM-kisojen sprinttikisassa hopeaa ottanut Diggins ei ole tehnyt kesäharjoitteluunsa muutoksia ja kaikki on sujunut muutenkin hyvin ennen uuden kauden alkua.

”Olen ollut onnekas, että olen pysynyt terveenä ja ilman loukkaantumisia”, Diggins kertoi.

Hän on ehtinyt jo tutustua Rukan sprinttirataan ja kuvailee sitä mielenkiintoisella tavalla.

”Kutsumme sitä halfpipe-radaksi, koska reitti kulkee ylös-alas-ylös-alas, kuten lumilautailussa. Kilpailutaktiikan kannalta on toki helppoa, kun ei tarvitse miettiä turhan paljon. Pitää vain mennä kovaa. Todella kovaa”, Diggins naurahtaa.

Kauden ensimmäinen kisaviikonloppu on urheilijalle myös aina hiukan arvoituksellinen.

”Uskot, että olet hyvässä kunnossa, mutta et voi tietää sitä mitenkään ennen ensimmäistä kilpailua”, Diggins toteaa.

”Olen innoissani tulevasta kisaviikonlopusta, eikä minulla ole mitään hulluja odotuksia. Yleensä olen nostanut tasoani kauden vanhetessa, en ota itselleni liikaa paineita”, hän kertoo kysyttäessä tavoitteista avausviikonloppuun.

Amerikkalaisen paras muisto Rukalta sijoittuu viime vuoden sprintin alkueriin, jolloin hän oli lähellä päästä jatkoon itselleen haasteellisemmassa perinteisen hiihtotavan kilpailussa.

”Olin iloinen, koska olin tehnyt sen (perinteisen hiihtotavan) eteen niin paljon töitä. Alkoi tuntua, että olen oikeasti perinteisen tyylin hiihtäjä” ,Diggins muisteli

”Perjantaina saan taas hyvän mahdollisuuden kehittää sen tyylin osaamistani.”

 

Toni Pönniö/Laajasalon opisto

 

 

Jaa artikkeli