23.11.2018 Uutinen, Tiedote

Therese Johaug palaa kisaladuille

Tänään iltapäivällä Kuusamon lentoasema täyttyi mediaväestä, kun kaikki odottivat Norjan supertähden Therese Johaugin astuvan kameroiden eteen.

Tänä viikonloppuna käynnistyy maastohiihtokauden ensimmäinen maailmancup-viikonloppu Rukalla. Kisojen kiistatta seuratuin nimi on Johaug, 30, jonka palaa kisaladuille. Kuusamon lentoasemalla pidetyssä pressitilaisuudessa Johaug kommentoi tulevaa kisarupeamaa.

– Tavoitteeni on podiumpaikka, mutta tiedän, että se ei tule olemaan helppoa. Pääasia on se, että minulla on hyvä fiilis ja olen iloinen, kun pääsen kahden ja puolen vuoden tauon jälkeen kisaladuille, Johaug kertoo.

Toimittajat odottamassa Therese Johaugia
Toimittajat odottivat Therese Johaugia

Alkukaudesta huippuvireessä oleva Johaug on vahva ennakkosuosikki kisan voittajaksi. Norjalainen on harjoitellut kovaa ja on valmis haastamaan kilpakumppanit.

– Harjoittelu on ollut välillä haastavaa ja minulla ei ole muita kilpailuja alla. Olen tehnyt Norjassa harjoituskilpailuja, mutta se ei ole sama asia kuin oikea kisa. Mitä enemmän pääsen kilpailemaan, niin sitä varmempi olen omista otteistani, kommentoi Johaug.

Norjalaisen kovimpia haastajia ovat muun muassa Krista Pärmäkoski, jolle Rukan kisat ovat yleensä olleet menestys. Pystyykö Johaug vastaamaan Pärmäkosken menoon?

– Krista on kovassa kunnossa ja hänellä on useampi kisavoitto alla, joten hänet on vaikea haastaa, toteaa Johaug luottavaisin mielin.

Naisten maastohiihdon 10 kilometrin perinteinen kisa hiihdetään sunnuntaina klo 11.45

Therese Johaug
Therese Johaug saapui Rukalle

Eve Makkonen & Susanna Haikonen/Laajasalon opisto

Jaa artikkeli