24.11.2016 Uutinen, Tiedote

Suomen yhdistetyn maajoukkue on valmis kauteen

Lauantaina ja sunnuntaina kisataan yhdistetyn ensimmäiset maailmancup kilpailut Rukalla

Suomen joukkueen urheilijat Ilkka Herola, Jim Härtull, Eero Hirvonen, Matti Herola, Arttu Mäkiaho, Leevi Mutru sekä päävalmentaja Petter Kukkonen saapuivat median eteen torstaina Rukan mediakeskuksessa. Viimeiset kuukaudet he ovat leireilleet ahkerasti ympäri Eurooppaa. Viikot ennen kisakauden alkua joukkue on harjoitellut pohjoisessa. Viikkojen aikana tekemistä on yritetty rauhoittaa ja yksinkertaistaa ennen, kun todellinen rypistys alkaa.

”Odotamme hyvää kauden avausta. Olen kuitenkin muistuttanut nuorelle joukkueelle, ettei Ruka ole maailman alku, eikä loppu. Elämä jatkuu Rukankin jälkeen”, Suomen maajoukkueen päävalmentaja Petter Kukkonen sanoo.

Viime viikonloppuna käytiin SM-kisat Rovaniemellä. Kisoissa nähtiin yllätysvoittaja, kun 20-vuotias Eero Hirvonen nappasi kultamitalin Ilkka Herolan edestä. Jyväskyläläinen Hirvonen pitää päänsä kylmänä voitosta huolimatta. Hänen mukaansa parannettavaa on vielä sekä mäessä että ladulla. Rukan rankka latu suurine korkeuseroinen sopii kuitenkin nuorelle suomalaiselle.

SM-hopeaa saavuttanut Herola on odottanut jo vuosia, että Suomen joukkueessa kärki laajenisi.

”Saan siitä itse buustia, kun ei tarvitse yksin kantaa kaikkia menestyspaineita. Eero on nyt siinä lähellä ja mennyt jopa ohitse”, Ilkka Herola kertoo.

Tälle vuodelle Rukan suurmäkeen on rakennettu tuuliverkko, viime vuonna peruttujen mäkikilpailuiden vuoksi. Mäen alastulonlatu on myös hyvässä kunnossa sekä sääennustukset lupaavat hyvää viikonlopun kisoja ajatellen. Kisojen aikana alkukauden kisakunnon lisäksi selvitetään miten uudet hyppy- ja hiihtovarusteet toimivat.

Eeva Honkonen/ Laajasalon opisto

Jaa artikkeli