24.11.2017 Uutinen, Tiedote

Stina Nilsson Rukan avauskilpailun voittoon – Krista Pärmäkoski paras suomalainen

Naisten maastohiihdon maailmancup alkoi tänään Rukalla perinteisen hiihtotavan sprintillä.

Ruotsin Stina Nilsson uusi viimevuotisen voittonsa Ruka Nordicissa jättäen toiseksi tulleen Yhdysvaltain Sadie Bjornsenin 0,24 sekunnin päähän. Kolmanneksi sivakoi Venäjän Julia Belorukova 0,91 sekuntia voittajalle jääneenä.

”Tänään voiton avaimena oli pysyä rauhallisena, eikä lähteä liian rajusti ensimmäiseen ylämäkeen. Tärkeää oli myös säästää energiaa matkan varrella, koska radan loppuosa on todella raskas”, Nilsson sanoi kilpailun jälkeisessä mediatilaisuudessa.

”Kausi alkoi erittäin hyvin. Tästä täytyy vain jatkaa samaan malliin.”

Kilpailun paras suomalainen oli viime vuoden tapaan Krista Pärmäkoski. Kuudenneksi sijoittunut Pärmäkoski oli suoritukseensa erittäin tyytyväinen.

”Välieräpaikka oli minimitavoite täällä. Hiihto ei ollut niin helppo kuin viime vuonna, mutta kuitenkin lupauksia antava”, Pärmäkoski kertoi finaalin jälkeen.

”Tässä oli kuitenkin puolentoista viikon tauko kovemmista harjoituksista, kun viime viikon kisat jäivät välistä.”

Yhteensä neljä suomalaista selviytyi naisten sprintin karsinnasta jatkoon. Kerttu Niskanen, Anne Kyllönen ja Laura Mononen putosivat puolivälierissä. Muut suomalaiset eivät läpäisseet karsintaa.

Karsinta oli kokonaisuutena erittäin yllättävä. Oman mausteensa siihen antoi lumisade, joka sai ainakin Norjan joukkueen voitelun sekaisin. Esimerkiksi viime kauden maailmancupin sprintin kokonaiskilpailun voittajan Maiken Caspersen Fallan, Marit Björgenin ja Heidi Wengin sprinttikilpailu päättyi jo karsintaan.

Naiset jatkavat lauantaina 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailulla.

Toni Pönniö/Laajasalon opisto

 

 

 

Jaa artikkeli