27.11.2022 Uutinen

Ruotsalaiset hallitsivat myös uutuusmatkaa – Frida Karlsson voitti naisten 20 kilometrin kilpailun

Naiset päättivät ensimmäisen maailmancup-viikonloppunsa 20 kilometrin takaa-ajoon. Asetelmat kilpailuun luotiin lauantain 10 kilometrin kilpailussa. Kilpailun voittoon hiihti toisena ladulle lähtenyt Ruotsin Frida Karlsson.

Lauantain kakkonen Karlsson ajoi ensimmäisen kilometrin aikana ensimmäisenä ladulle lähteneen Ebba Anderssonin kiinni.

Kärjen taakse kertyi isompi ryhmä kamppailemaan kolmospaikasta. Haastajaryhmä ei lähtenyt tavoittelemaan edellä meneviä ruotsalaisia, jotka onnistuivat kasvattamaan eroa takana tuleviin nopeasti.

Karlsson ja Andersson hiihtivät viimeiselle kierrokselle asti yhdessä. Karlsson ratkaisi voiton tekemällä kovan rytminmuutoksen radan loivalla osuudella ja karkasi Anderssonin tavoittamattomiin. Eroa ruotsalaisilla oli maalissa 33,3 sekuntia.

“On tosi hyvä fiilis. Oli hauskaa kilpailla tänään ja tehdä tiimityötä Ebban kanssa. Hiihto tuntui helpolta ja pystyin hiihtämään koko ajan hyvällä tekniikalla”, Karlsson kertoi voitokkaasta kilpailusta.

Ruotsalaiset tekivät vahvaa tiimityötä viimeiselle kierrokselle asti. Kuva: Ville Manninen

Ruotsalaisia jahdannut iso ryhmä pieneni hieman viimeisen kierroksen aikana. Ryhmästä kovimman kirin esitti Tiril Udnes Weng. Yhdeksäntenä 20 kilometrin matkalle lähtenyt norjalainen jäi kilpailun voittajasta minuutin ja 11 sekuntia.

Suomalaiset eivät onnistuneet parantamaan sijoituksiaan lauantain kilpailusta. Kilpailuun viidentenä lähtenyt Krista Pärmäkoski sijoittui yhdeksänneksi ja Kerttu Niskasen sijoitus oli 12.

“Fiilikset on hyvät. Sija nyt on yhdeksäs, mikä voi kuulostaa karulta, mutta olen todella tyytyväinen. Jalka ja vire oli hyvät. Pystyin hyvin vastaamaan, kun siellä lähdettiin nousuun pitämään vauhtia”, Pärmäkoski kommentoi kilpailun jälkeen.

Rukalla on ollut koko viikonlopun hyvä tunnelma ja urheilijat ovat antaneet siitä paljon kiitosta. Kerttu Niskanen antoi yleisölle arvosanaksi täyden kympin.

Muut suomalaiset eivät mahtuneet 25 parhaan joukkoon. Hienosti koko viikonlopun hiihtänyt Anni Alakoski tuli maaliin sijalla 28. Muut suomalaiset: Johanna Matintalo sija 32, Hilla Niemelä sija 39, Eevi-Inkeri Tossavainen sija 40, Anni Kainulainen sija 41 ja Heli Heiskanen 49.

Teksti: Yvonne Koch

Kansikuva: Ville Manninen