25.06.2020 Uutinen, Tiedote

Ruka Nordicin maailmancupin valmistelut on aloitettu normaalisti

Marraskuun lopussa Rukalla järjestettävä pohjoismaisten hiihtolajien maailmancuptapahtuma Ruka Nordic on tavoitteena pystyä viemään läpi alkuperäisen suunnitelman mukaan. Tapahtuman valmistelut on aloitettu tuttuun tapaan keväällä ja koronaviruspandemian tilanteen kehittymistä seurataan tarkasti.

”Lähtökohtana on, että pystyisimme järjestämään tapahtuman alkuperäisen suunnitelman mukaisesti kolmipäiväisinä kilpailuina katsojien kanssa. Teemme kilpailujen valmisteluja normaalisti tätä tavoitetta kohti, mutta reagoimme tarvittaessa nopeasti, mikäli tilanne muuttuu”, Ruka Nordicin pääsihteeri Seppo Linjakumpu kommentoi.

Koronatilanteen kehittymistä seurataan tapahtumaan saakka ja tapahtuman järjestämistä arvioidaan yhdessä Suomen Hiihtoliiton ja Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kanssa. Kauden 2020–21 kalenterit FIS vahvistaa syys–lokakuun vaihteessa Zürichissä järjestettävässä syyskokouksessa. Poikkeuksellisen tilanteen vuoksi FIS tarkastelee myös jokaisen yksittäisen tapahtuman järjestämistä 30 vuorokautta ennen tapahtumaa.

”FIS on järjestänyt useita etäinfotilaisuuksia tilanteen seurannasta ja kertonut avoimesti siitä, miten tapahtumien järjestämistä arvioidaan”, Linjakumpu kertoo.

Kolme päivää maailman parasta talviurheilua

Ruka Nordicissa kilpaillaan kolmena päivänä sekä yhdistetyn että maastohiihdon maailmancupia sekä kahtena päivänä mäkihypyn maailmancupkilpailuja.

Jo nyt on luonnosteltu mahdollisia vaihtoehtoisia tapoja tapahtuman järjestämiseksi, mutta tarkempia varasuunnitelmia tehdään vasta kesän jälkeen. Yksi mahdollinen skenaario on esimerkiksi se, että Rukalla ja muissa tapahtumapaikoissa kisattaisiin kahtena viikonloppuna putkeen.

”Toivomme tietenkin, että saamme olla avaamassa jälleen pohjoismaisten hiihtolajien kansainvälisen kisakauden ja kauden tapahtumat saataisiin järjestettyä suunnitelmien mukaan. Toivon kovasti, että saamme palkita talviurheilufanien pitkän odotuksen marraskuussa Rukalla”, Linjakumpu kommentoi.

Ruka Nordicin vuoden 2020 liput tulevat myyntiin kesän jälkeen. Ruka Nordic tiedottaa tapahtuman mahdollisista muutoksista verkkosivuillaan sekä sosiaalisen median kanavissaan.

 

Lisätietoja:
Seppo Linjakumpu
pääsihteeri
Ruka Nordic
p. 040 070 6433

 

Jaa artikkeli