27.11.2016 Uutinen, Tiedote

Ruka Nordic – nappisuoritus

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala on tyytyväinen Ruka Nordicin kilpailujärjestelyihin ja kertoo, että myös Kansainväliseltä hiihtoliitolta on jo tullut positiivista palautetta.

”Iso investointi, mitä Rukalla tehtiin, osoitti toimivuutensa ja kaikki meni siltä osin hienosti. Myös kisailme on kokonaisuudessaan parantunut, joten voi sanoa, että olemme oikein tyytyväisiä”, Kulmala kertoo.

Kulmala uskoo, että Rukan hyppyrimäkeen tehty investointi nosti myös Kansainvälisen hiihtoliiton luottamusta Ruka Nordiciin.

”Nyt näytettiin se, että kun pyydetään jotain, niin se myös tehdään. Myös urheilullisesti kilpailut sujuivat hyvin. Olen erityisen iloinen Eero Hirvosen läpimurrosta yhdistetyn maailmancupin kärkikymmenikköön. Tällainen urheilumenestys heti alkukaudesta nostaa varmasti myös Lahden kisojen kiinnostavuutta”, Kulmala iloitsee.

Ruka Nordicin maailmancupin avaus päättyi tänään upeisiin suomalaisjuhliin, kun Krista Pärmäkoski hiihti toiseksi naisten 10 kilometrin kilpailussa ja Iivo Niskanen otti voiton miesten 15 kilometrillä.

Suomalaismenestyksestä näkyvyyttä kilpailulle

Ruka Nordicin pääsihteeri Seppo Linjakumpu uskoo suomalaismenestyksen nostattavan entisestään kilpailuiden huomioarvoa.

”Tänä vuonna pääsimme reippaasti yli 20 000 kävijään viikonlopun aikana. Tällaisella suomalaismenestyksellä on iso merkitys kilpailuille, sillä se luo aivan uutta henkeä ja kiinnostavuutta”, Linjakumpu kertoo.

Kuusamon alueella Ruka Nordic on näkynyt positiivisesti. Kilpailu tuo erityisesti matkailualalle vipinää laajan kansainvälisen näkyvyyden vuoksi.

”Niin paikallisilta yrittäjiltä, yhteistyökumppaneilta kuin Kuusamon kaupungilta on tullut hyvää palautetta. Kilpailun järjestäjänä tällaista palautetta on aina hienoa kuulla”, Linjakumpu iloitsee.

Tänä vuonna Ruka Nordicia oli mukana järjestämässä ennätysmäärä vapaaehtoisia, yli 800.

”Kaikki meni aivan nappiin vapaaehtoisten osalta. Suuri määrä takasi meille sen, että pystyimme siirtämään henkilöitä paikasta toiseen tarpeen vaatiessa. Pitkiä päiviä on painettu ja nyt ollaan väsyneitä, mutta onnellisia”, talkoopäällikkö Pipsa Taipalmaa kertoo.

Jaa artikkeli