27.11.2020 Uutinen, Tiedote

Norjan Riiber odotetusti voittoon yhdistetyssä − Eero Hirvonen paras suomalainen

Yhdistetyn maailmancup saatiin avattua Rukalla. Kauden ensimmäinen kilpailu tarjosi mielenkiintoa ja pienoisia yllätyksiä. Voittoon ylsi odotetusti kuitenkin hallitseva maailmanmestari Jarl Magnus Riiber.

Jarl Magnus Riiber jatkoi vahvoja otteitaan ja voitti yhdistetyn maailmancupin avauksen. Norjalainen lähti viiden kilometrin hiihto-osuudelle neljäntenä 32 sekuntia mäkiosuuden voittajan Johannes Lamparterin jälkeen. Itävaltalaisen huimasta 147,5 metrin hypystä ja 109,5 pisteellä saatu etumatka ei kuitenkaan riittänyt, vaan Riiber ohitti toiseksi jääneen Lamparterin viimeisessä nousussa. Maalissa ero oli vain yksi sekunti. Norjalaisesta voitto tuntui hyvältä.

“Oli aika paljon paineita avausviikonlopusta, joten tuntui hyvältä saada onnistumisia. Rukan latu on tosi raskas, vaatii, että on hyvässä kunnossa. Olen tosi iloinen, että meni hyvin ja lopulta voitin kaikesta huolimatta”, Riiber sanoi.

Kilpailun kolmanneksi ylsi Norjan Jens Luraas Oftebro. Mäkiosuuden yllättäjä Kristjan Ilves pääsi matkaan toisena, mutta hiihto-osuudella virolainen ei pystynyt vastaamaan kärjen vauhtiin, vaan jäi viidenneksi. Myös kolmantena lähtenyt Ryota Yamamoto tippui lopulta kahdeksanneksi.

Suomalaisittain maailmancupin-avaus jäi piippuun. Paras suomalainen ja samalla koko hiihto-osuuden nopein hiihtäjä oli 26:ntena ladulle lähtenyt Eero Hirvonen. Hän oli lopputuloksissa lopulta 17. Hirvonen jäi voittajalle hieman reilu kaksi minuuttia.

“Ihan okei kokonaistulos kauden ekaan kilpailuun. Ei mitään hirveitä riemunkiljahduksia heräile. Hiihtäminen oli hyvää ja mäessä, kun paremman hypyn saisi, niin siinä on ihan hyviä aineksia”, Hirvonen kommentoi kisan jälkeen.

Suomalaisista myös Ilkka Herola pääsi maailmancupin pisteille ollen 29. Herola käänsi katseensa jo tulevaan lauantain kilpailuun.

“Saatiin paikat auki huomista varten ja lähdetään sitten huomiseen entistä ehompana.”
Yhdistetyn kilpailut jatkuvat siis heti lauantaina, kun mäkiosuus starttaa klo 12:15. Hiihto-osuus käydään klo 17:00.

Leevi Nupponen

Laajasalon opisto

 

Jaa artikkeli