29.11.2019 Uutinen, Tiedote

Norjalle neloisvoitto yhdistetyn 5 km kilpailussa – hallitseva maailmanmestari Jarl Magnus Riiber jatkoi siitä mihin viime kaudella jäi

Yhdistetyn maailmancupin avaus oli täyttä norjalaista dominointia. Ilkka Herola parhaana suomalaisena sijalle 13.

Hallitseva maailmanmestari Jarl Magnus Riiber otti yhdistetyn 5 km kilpailun johtopaikan jo mäkiosuudella ja piti sen hiihto-osuuden loppuun saakka. Sijat 2-4 menivät niin ikään Norjaan, kun Espen Björnstad sijoittui toiseksi, Jens Lurås Öftebro kolmanneksi ja Jörgen Gråbak neljänneksi. Edellisen kerran norjalaiset valtasivat yhdistetyssä kaikki kolme palkintokorokesijaa Lillehammerissa joulukuussa 2017.

–       Keli oli erittäin vaikea, mutta kärkipaikkani helpotti suuresti omaa kisaani, Riiber analysoi.

Mäkikisasta tuli erittäin korkeatasoinen

Espen Björnstad vastasi päivän pisimmästä leiskautuksesta, kun norjalaisen hyppy mitattiin 148 metriin. Rukan Eric Frenzelin vuonna 2010 tekemä mäkiennätys 148,5 metriä jäi siis vain puolen metrin päähän.

Voittajaksi mäkikisasta silti selviytyi Jarl Magnus Riiber, joka nappasi tyylipuhtaalla suorituksellaan ykköspaikan 155.5 pisteellä.

–       Tämä kilpailu oli lähes täydellinen minulle. Erityisesti mäkiosuus meni minulta erittäin hyvin, kertasi Espen Björnstad kisaansa.

Hiihto-osuudella kärki meni menojaan

Kilpailun voittaja Jarl Magnus Riiber sivakoi 5 kilometriä aikaan 13:30.7. Toiseksi kilpailussa tullut Espen Björnstad lähti hiihto-osuudelle 28 sekuntia Riiberiä perässä, mutta jäi lopussa 53.3 sekuntia kärjestä. Hiihdon parhaimmat nousijat olivat yhdeksänneksi lopuksi sijoittunut Italian Samuel Costa, sekä sijalle 11. noussut Itävallan Thomas Joebstel jotka molemmat nostivat alkusijoitustaan yhdeksällä sijalla. Suomen Eero Hirvonen piti kuitenkin kovinta vauhtia hiihtoladulla.

Lauantaina ja sunnuntaina kilpaillaan 10 kilometrin kilpailuissa

Yhdistetyn kilpailut jatkuvat Rukalla vielä kahtena 10 km kilpailuna. Kilpailijat pääsevätkin takaisin mäkeen heti huomenna aamulla klo 9.30 kun kilpailun mäkiosuus alkaa.

Öftebro nappasi Rukan avauskilpailussa uransa ensimmäisen maailmancupin palkintokoroke sijan. Öftebrolla on tämän päivän suorituksesta huolimatta maltilliset tavoitteet.

–       Jos sijoitun kympin sakkiin, olen erittäin tyytyväinen, kertoi nuori norjalainen lehdistötilaisuudessa kilpailun jälkeen.