12.11.2018 Uutinen, Tiedote

Lämmin sää ei uhkaa Ruka Nordicin järjestämistä

Pohjoismaisten hiihtolajien maailmancup Ruka Nordic järjestetään suunnitellusti 23.–25. marraskuuta poikkeuksellisen lämpimästä säästä huolimatta. Myös kaikki lajit pysyvät tapahtuman ohjelmistossa, vaikka lämpimät kelit ovat tehneet kisapaikkojen valmisteluista normaalia haastavampaa.

Viime viikolla organisaatio ilmoitti, että HS 142 hyppyrimäki on suljettu kisoihin asti. Tällä pyritään varmistamaan, että mäki on parhaassa mahdollisessa kunnossa kisojen aikana.

– Kaikki kisat pidetään ja tästä ei ole epäselvyyttä. Totta kai tämä lauha sää on todella harmillinen meille, mutta onneksi kisat saadaan järjestettyä tästä huolimatta. Kaikki kisapaikat saadaan siis kuntoon, kertoo Ruka Nordicin pääsihteeri Seppo Linjakumpu.

Tällä hetkellä ainoa kysymysmerkki on, saadaanko maastohiihtoon tehtyä viiden kilometrin kisarata vai tullaanko tämän sijasta tekemään lyhyempi hiihtolenkki. Mikäli päädytään tekemään lyhyempi reitti, niin sunnuntain maastohiihdon kilpailu kierretään lyhemmällä radalla edelleen väliaikalähtönä, tai toisena vaihtoehtona kisamuoto saatetaan muuttaa yhteislähtökilpailuksi.

– Asia on nyt selvityksessä. Tämä ratkaistaan tietenkin yhdessä Kansainvälisen hiihtoliiton ja muiden asianomaisten toimijoiden kanssa.

Rukalla kisataan viikonlopun aikana kahdeksan maailmancupin kilpailua: kaksi yhdistetyssä, kaksi mäkihypyssä ja neljä maastohiihdossa. Tarkempaan kisaohjelmaan voit tutustua täällä.

Vaikka Rukalla ei talven ihmemaalta (ainakaan vielä) näytä, odottaa Linjakumpu hienoja kisoja.

­– Vaikka lunta ei saataisi kuin urheilijoille, niin kisat tulevat varmasti olemaan viihdyttävät ja näyttävät. Meillä on aina ollut mahtava yleisö, joka on varmistanut tunnelman kohdilleen. Maailmancupin kilpailujen lisäksi kisoissa on rutkasti oheisohjelmaa kaikille kävijöille, eli lippuja vain hankkimaan, Linjakumpu kannustaa.

 

Lisätietoja:

Seppo Linjakumpu
pääsihteeri
Ruka Nordic
p. 040 070 6433

 

Median akkreditointi päättyy tapahtumaan perjantaina 16.11. Jätä akkreditointihakemus täällä.

 

Ruka Nordic 23.–25.11.2018. Mäkihypyn, yhdistetyn ja maastohiihdon maailmancup Rukalla. Kolme päivää maailman parasta talviurheilua: kahdeksan maailmancupin kilpailua ja yli 30 maata, 400 urheilijaa, 20 000 katsojaa ja mahtava tunnelma!

Kuvia Ruka Nordicista löydät Flickr-kuvapalvelusta.

Ruka Nordic FacebookissaTwitterissäInstagramissa ja tietenkin osoitteessa rukanordic.com.

Jaa artikkeli