• TOIMITSIJAINFO

   • Toimitsijainfo 2022
   • Toimitsijainfo 2021
   • Tehtävät 2021
   • HAE TOIMITSIJAKSI 2021
   • Joukkueinfo
   • Kilpailukutsu 2021
   • SERVICE-akkreditointi 2021
   • Vapaaehtoisten akkreditointi 2021
    • Toimitsijainfo 2022

     Vapaaehtoishaku vuoden 2022 kisoihin on nyt auki!

     Haemme taas joukkoomme suuren joukon innokkaita vapaaehtoisia lukuisiin monimuotoisiin rooleihin. Ilman teitä kisoja olisi mahdoton järjestää.

     Löydät työtehtävien kuvaukset vasemmalta.

     HAE MUKAAN TÄSTÄ!

     Ensikertalaiset voivat ilmoittautua seuraavan linkin kautta: https://gatehq.fi/ruka-nordic/index.php/questionnaire

     Mikäli olet aikaisemmin toiminut vapaaehtoisena Ruka Nordicissa, voit ilmoittautua seuraavan linkin kautta: https://www.gatehq.fi/ruka-nordic/index.php/user/login . Käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoite, jonka olet järjestelmälle viimeksi ilmoittanut ja itsevalittu salasana.

     Kirjauduttuasi käythän käyttäjäprofiilin Tapahtumat-välilehdellä ruksimassa Uusi tapahtuma. Samalla voit ruksia toiveen jatkaa samassa tai eri tehtävässä riippuen toiveestasi.

     Toivottavasti nähdään marraskuussa Rukalla!

    • Toimitsijainfo 2021

     Hyppää mukaan Ruka Nordicin huipputiimiin!

     Ruka Nordic järjestetään jälleen 20. kerran Ruka-Kuusamon hiihtostadionin maisemissa. Tapahtuma kerää vuosittain eri alojen huippuammattilaisia ja vapaaehtoisia ympäri Suomea, erityisesti Kuusamon seudulta.

     Tarjoamme mahtavia kokemuksia huippu-urheilutapahtuman näköalapaikoilla monipuolissa tehtävissä, niin kisojen rakentamisen kuin tapahtuman aikana. Huolehdimme tapahtumassa myös vapaaehtoisten koronaturvallisuudesta.

     Jos olet kiinnostunut hakemaan mukaan eri tiimien suunnitteluvaiheeseen ja alkutapahtumaan jo syksyllä, olethan siitä puhelimitse yhteydessä.

     Jos olet jo hakenut vapaaehtoiseksi, pääset kirjautumaan GateHQ -ohjelmaan tästä linkistä.

     Edut ja edellytykset

     Vapaaehtoisena koet mm. seuraavat edut:

     • Akkreditointi tapahtumaan
     • Vapaaehtoisravintolan palvelut
     • Perehdytyksen tehtävään
     • Työtodistuksen pyydettäessä
     • Arvokkaan työkokemuksen
     • Verkostoitumisen mahdollisuuden ja hyvän tiimin ympärillesi
     • Kutsun vapaaehtoisten kiitostilaisuuteen
     • Alennuksia paikallisten kumppaneiden palveluista

     Ja tietenkin, pääset seuraamaan kansainvälistä huippu-urheilutapahtumaa lähietäisyydeltä!

     Lisäksi edellytämme toimitsijoiksi hakevilta seuraavia asioita:

     • Positiivinen asenne
     • Koulutuksiin osallistuminen
     • Perehdytysaineistoon tutustuminen

     Tutustu tiimeihimme ja tehtäviin vasemmalla olevan valikon TEHTÄVÄT-kohdasta ja kysy tarvittaessa lisätietoa tehtävistä vapaaehtoistyönpäälliköltä tai tiiminvetäjältä.

     Tule mukaan ja hae toimitsijoiden joukkoon vasemmalla olevan palkin HAE TOIMITSIJAKSI -kohdasta!

     Toimitsijaravintolat sijaitsevat kisa-alueella: ruokakujalla sekä Hiihtokahvilan vieressä olevassa kontissa.
     Aukiolo koko viikon klo 8:00 -20:00.

      

    • Tehtävät 2021

     Ruka Nordicin maailmancupin kilpailuissa on monenlaista tehtävää ja toimitsijaksi voi hakea kuka tahansa. Katso alapuolella olevasta listasta tehtävät ja niiden kuvaukset!

      

     ASIAKAS- JA YLEISÖPALVELUT

     • Lipunmyynti ja -tarkastus
     • Infopiste
     • Yhteistyökumppaneiden oppaat

      

     HALLINTO / AKKREDITOINTI JA KILPAILUTOIMISTO

     Kilpailutoimistossa palvellaan vapaaehtoisia, joukkueita, mediaa ja muita sidosryhmiä esimerkiksi akkreditoinnin saamisessa Rukan kylässä.

     Näissä tehtävissä vapaaehtoiselta edellytetään hyvää asiakaspalveluasennetta, teknisiä perusvalmiuksia (tietokoneen käyttötaito), jonkin verran kielitaitoa ja järjestelmällistä työskentelyotetta.

      

     KILPAILUTOIMINTA

     Kilpailupuolen toimenkuviin hiihtotiimissä ja mäkitiimissä kuuluu runsaasti erilaisia tehtäviä, jotka liittyvät kilpailutapahtumien toteuttamiseen, tapahtumapaikkojen valmisteluun, ylläpitoon ja urheilijoiden opastamiseen.

     Monet tehtävistä ovat ulkona suoritettavia, ja joissakin tarvitaan myös fyysistä kuntoa.

     Aiempi kokemus kilpailupuolen toimista on eduksi, mutta mukaan otetaan mieluusti myös uusia vapaaehtoisia. Reipas asenne, yhteistyökyky ja toimeliaisuus ovat tärkeintä.

     Hiihtotiimi

     Hiihdon kilpailutehtäviin kuuluvat mm. stadionin rakentaminen, varustehuolto ja hiihtotapavalvonta. Hiihdon vapaaehtoistehtäviin voit hakea vapaaehtoisjärjestelmän kautta valitsemalla ”Kilpailu/Hiihto” ja kirjoittamalla lisätietoihin tarkemman toiveesi. Lisätietoa tehtävistä saat tiimin vastuuvetäjältä.

     Mäkihyppytiimi

     Mäkihypyn toimenkuviin kuuluu esim. alastulorinteen kunnossapitoa ja mäkimontun huoltotoimenpiteitä.

     Mäkihypyn vapaaehtoistehtäviin voit hakea vapaaehtoisjärjestelmän kautta valitsemalla ”Kilpailu/Mäkihyppy” ja kirjoittamalla lisätietoihin tarkemman toiveesi. Lisätietoa tehtävistä saat tiimin vastuuvetäjältä.

      

     JOUKKUEPALVELUT

     Attaseat

     Attaseoiden tehtävänä on varmistaa joukkueiden viihtyvyys ja asioiden sujuvuus. Tässä tehtävässä odotamme sujuvaa vieraiden kielten taitoa ja itsenäistä työskentelyä. Lisätietoa tehtävistä saat tiimisi vastuuvetäjältä.

      

     VIESTINTÄ JA MEDIA

     Viestinnän vapaaehtoisena pääset seuraamaan huippu-urheilutapahtumaa näköalapaikalta! Viestinnän tehtävänä on herättää ja ylläpitää kiinnostusta tapahtumasta tuottamalla teksti-, kuva- ja videosisältöjä eri viestintäkanaviin sekä olemalla läsnä ja palvelemalla asiakkaita sosiaalisen median kanavissa.

     Viestintätiimissä toimivilta vapaaehtoisilta toivotaan aiempaa kokemusta tai koulutusta sisällöntuotannosta (teksti, kuva tai video) sekä urheilun tuntemusta. Viestinnän tiimissä työskentelevillä tulee olla vähintään suomen ja englannin kielen hyvä suullinen ja kirjallinen osaaminen. Muu kielitaito katsotaan eduksi, etenkin venäjän, saksan, ruotsin ja norjan kielten osalta.

     Viestinnän vapaaehtoisina pärjäävät rohkeat, omatoimiset, ennakkoluulottomat, aikatauluissa kiinni pysyvät, nopeasta työtahdista nauttivat tiimipelaajat.

     Mediapalveluissa vapaaehtoiset toimivat kisoihin akkreditoidun kotimaisen ja kansainvälisen median parissa palvellen ja avustaen heitä mediakeskuksessa sekä muissa median toimipisteissä. Tehtävässä edellytetään kielitaitoa, asiakaspalveluhenkisyyttä, oma-aloitteisuutta sekä joustavuutta.

      

     IT/TIETOLIIKENNE

     IT-vapaaehtoiset avustavat tietotekniikan ja tietoliikenneyhteyksien rakentamisessa ja käytössä. IT-vapaaehtoisten tehtävät sisältävät mm. asennustehtäviä, kaapelointia, sekä asiakasryhmien avustamista verkkojen, tietokoneiden ja puhelimien käytössä.

      

     RAVINTOLAPALVELUT

     Tehtävät sisältävät joukkueiden, yleisön, vapaaehtoisten ja muiden toimijoiden ruokailujen järjestämistä. Haemme vapaaehtoisiksi niin ammattilaisia anniskeluravintoloiden baari- ja salityöskentelyyn kuin kassataitoisia eri grillipisteisiin sekä yleisö- ja urheilukahviloihimme kisa-alueelle. Hygieniapassi ja/tai anniskelupassi on eduksi.

     Tehtävät vaativat oma-aloitteista asennetta, vastuunottokykyä ja asiakaspalvelun perustaitoja. Tiimissä on myös tehtäviä ensikertalaisillekin, joten kirjaa kokemuksesi sekä toiveesi hakiessasi.

      

     TURVALLISUUS JA KULJETUSPALVELUT.

     Turvallisuus: Järjestyksenvalvojat (Ikäraja 18v.), liikenteenohjaus ja kulunvalvojat (Ikäraja 16v.)

     Järjestyksenvalvojan tehtäviin haetaan voimassa olevan järjestyksenvalvojankortin omaavia täysi-ikäisiä henkilöitä.

     Liikenteenohjaajat huolehtivat liikenteen ja pysäköintialueiden sujuvasta toiminnasta. Kulunvalvojat toimivat tapahtuma-alueella ja tarkastavat akkreditointipassien kulkuoikeuksia.

      

     RAKENTAMINEN, LOGISTIIKKA JA KUNNOSSAPITO

     Rakennustiimi kilpailun suorituspaikoille

     Tehtävä sisältää erilaisia rakennus- ja kunnostustehtäviä ennen kisoja, kisojen aikana ja purkutehtävissä kisojen jälkeen. Tehtävä vaatii toimeen tarttuvaa asennetta.

     Rakennustiimi stadionalueelle

     Tapahtuma-aikana stadionalueen rakennustiimi huolehtii alueiden kunnosta. Kilpailutapahtumien jälkeen purkutehtävissä kaikki esillelaitettu kerätään pois. Tehtävät vaativat oma-aloitteellisuutta ja joustavaa työtapaa.

     Kunnossapito huolehtii yleisillä tapahtuma-alueilla kulkuväylien hiekoituksesta ja käsilumitöistä, osallistuvat alueiden huoltoon ja saattamiseen turvalliseen kuntoon talvisissa olosuhteissa.

     Kuljetustiimi:
     Kuljetustoimisto & kuljettajat

     Kuljettajat huolehtivat organisaation kuljetustarpeista, sekä henkilö- että tavarakuljetuksista tehtävään osoitetulla kalustolla. Osa tehtävistä edellyttää ajokorttia, paikallistuntemusta ja jonkin verran kielitaitoa.

      

     YMPÄRISTÖVASTAAVIEN TIIMI

     Ympäristövastaavat ja siistijät huolehtivat alueen siisteydestä ja viihtyvyydestä tapahtuman aikana kaikilla alueilla. Tehtävä vaatii reipasta ja toimeen tarttuvaa sekä asiakaspalveluhenkistä työtapaa.

      

     ENSIAPU JA TERVEYSPALVELUT

     Kisojen terveydenhuoltopalvelut organisoi kisojen EA -tiimi. Tiimi koordinoi virallisten osallistujien ja katsojien terveyspalveluja yhdessä

     turvallisuuspäällikön kanssa. Tehtävä vaatii vähintään EA2 -koulutuksen ja/tai ensihoitajan koulutuksen.

      

     Yhteystiedot

     Vapaaehtoistyön päällikkömme antaa mielellään lisätietoa eri tehtävistä. Tavoitat hänet parhaiten sähköpostilla vapaaehtoiset@rukanordic.com, tai puhelimitse +358 40 148 5554

    • HAE TOIMITSIJAKSI 2021

     Vapaaehtoisten ilmoittautuminen on siirtynyt digiaikaan!

     Olemme käyttöönottaneet GateHQ -ohjelmiston ja hakemalla mukaan vapaaehtoiseksi tietosi siirtyvät Kuusamon Eräveikkojen ylläpitämään vapaaehtoisrekisteriin.

     Hae mukaan toimitsijaksi TÄSTÄ LINKISTÄ.

     Hakemuksen jättämisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuspyynnön. Muistathan käydä vahvistamassa sen!

     Voit myöhemmin käydä muuttamassa perustietojasi tai lisätä valokuvasi halutessasi jälkikäteen. Voit myös tarkastella työvuoroja niiden julkaisemisen jälkeen. Ilmoitamme valituille vapaaehtoisille erikseen viestillä, kun työvuorot ovat julkaistu.

     GateHQ -ohjelmaan kirjaudutaan jatkossa TÄSTÄ LINKISTÄ.

      

    • Joukkueinfo

     Alla vuoden 2021 kilpailutoimiston, hiihdon infon ja hiihtokahvilan aukiolot.

     Kilpailutoimisto löytyy Ruka Nordicin aikana Rukan Kongressikeskuksen alakerrasta.

     Puhelin +358 40 148 5533
     Kilpailutoimiston päällikkönä toimii Päivi Laihola.

     Toimiston aukioloajat 2021:

     Maanantai 22.11. 09:00 – 18:00
     Tiistai 23.11. 09:00 – 19:00
     Keskiviikko 24.11. 09:00 – 20:00
     Torstai 25.11. 09:00 – 20:00
     Perjantai 26.11.  08:00 – 21:00
     Lauantai 27.11.  08:00 – 21:00
     Sunnuntai 28.11. 08:00 – 20:00

     Hiihdon infon aukioloajat:
     Maanantai 22.11. klo 9:00 – 18:00
     Tiistai 23.11. klo 8:00 – 18:00
     Keskiviikko 24.11. klo 8:00 – 18:00
     Torstai 25.11. klo 9:00 – 16:00
     Perjantai 26.11. klo 9:00 – 16:00
     Lauantai 27.11. klo 9:00 – 16:00
     Sunnuntai 28.11. klo 9:00 – 19:00

     Ski-Cafe aukioloajat:
     Maanantai 22.11. klo 8:00 – 15:00
     Tiistai 23.11. klo 8:00 – 15:00
     Keskiviikko 24.11. klo 8:00 – 15:00
     Torstai 25.11. klo 8:00 – 15:00
     Perjantai 26.11. klo 8:00 – 15:00
     Lauantai 27.11. klo 8:00 – 15:00
     Sunnuntai 28.11. klo 8:00 – 15:00

    • Kilpailukutsu 2021

      

     Kilpailukutsu 2021 päivitetään sivuille myöhemmin.

    • SERVICE-akkreditointi 2021

     Alla olevasta linkistä akkreditoituvat esimerkiksi: Ruka Nordic huollon henkilökunta, esiintyjät ja muu henkilökunta.

     Akkreditointiin tästä.

     Lisätietoja saa tarvittaessa Marika Paananen tai Kirsi Hänninen

     Akkreditointi

     Kirsi Hänninen
     kirsi.hanninen@rukanordic.com, +358 50 028 2505

     Pääsihteeri

     Marika Paananen
     marika.paananen@rukanordic.com, +358 44 5252 444

    • Akkreditoinnit ovat auki seuraavasti:
     ma 22.11. 9:00 – 19.00
     ti 23.11. 9:00 – 19:00
     ke 24.11. 9:00 – 19:00
     to 25.11. 9:00 – 19:00
     pe 26.11. 8:00 – 18:00
     la 27.11. 
     8:00 – 17:00
     su 28.11. 8:00 – 11:00

     PUNAISEN ryhmän akkreditointi sijaitsee Scandic Rukahovin kokouskeskuksen alakerrassa. Rukankyläntie 15, 93830 Kuusamo.
     Muiden ryhmien akkreditointi sijaitsee Scandic Rukahovin kokouskeskuksen yläkerrassa. Rukankyläntie 15, 93830 Kuusamo.

KAUSI ALKAA RUKALTA

Talviurheilun huippukausi starttaa tästä!

Our Partners

 • FIS Ski Jumping
 • FIS Nordic Combined
 • FIS Cross Country
 • Coop
 • Viessmann
 • Audi
 • Le Gruyere
 • Veltins
 • Bauhaus
 • Liqui Moly
 • Hörmann
 • Manner
 • Telenot
 • Webasto
 • Calix
 • Weber
 • Extra
 • S-Market
 • Kaleva
 • Vitamin Well
 • HK
 • Feelia
 • Kultakatriina
 • Laajasalon Opisto
 • KAO
 • Hiihtoliitto
 • Ruka
 • Kuusamo
 • Source
 • KEV