• Covid Info

  • Lyhyesti
  • Toimitsijat / vapaaehtoiset
  • Media
  • Joukkueet
   • Lyhyesti

    Tervetuloa Ruka Nordicin maailmancupin kilpailuun 27.-29.11.2020!

    Kilpailuidenjärjestäjä Kuusamon Eräveikot ry, on määritellyt koronatyöryhmän, joka suunnittelee sekä toteuttaa mahdollisimman turvallisen kilpailuympäristön kaikille osallistujille. Kilpailun sääntöjä sekä ohjeita ohjaavat Suomen kansalliset ohjeistukset sekä lainsäädäntö.

    Nämä kilpailun ohjeet sekä säännöt on suunniteltu tämänhetkisen kansallisen ohjeistuksemme mukaisesti ja tarvittaessa muutokset ovat mahdollisia. Pohjoisessa Suomessa koronan esiintyvyys on ollut vähäistä, joten kilpailun ympäristö on tällä hetkellä jo ilman erityistoimia, hyvin turvallinen.

    Olemme koonneet näille sivuille ohjeita ja sääntöjä kaikki osallistujaryhmät huomioiden. Pääset lukemaan ohjeita vasemmalla olevasta palkista.

   • Toimitsijat / vapaaehtoiset

    Tervetuloa toimitsijaksi Ruka Nordiciin!

     

    Olemme koonneet tälle sivulle tapahtuman terveysturvallisuuden erityisohjeet kaikille toimitsijoille. Tutustuthan huolellisesti kaikkiin materiaaleihin ja ohjeisiin.

     

    Vapaaehtoisten kuljetukset

     

    KAIKKIA OSALLISTUJIA KOSKEVAT OHJEET:

    –  Tutustuthan kaikkiin ennakkoon toimitettuihin ohjeisiin huolellisesti. Pyydäthän tiiminvetäjältäsi Lieke-sovelluksen ryhmätunnukset käyttöösi

    –  Lataa Koronavilkku –sovellus, mikäli se ei ole vielä käytössäsi

    –  Jos sinulla on koronatartuntaan liittyviä oireita 10 päivää ennen saapumista tapahtuma-alueelle, jää kotiin

    –  Akkreditoinnissa jokainen täyttää terveyskyselyn.

    –  Kaikkien toimitsijoiden tulee hyväksyä akkreditoituessaan järjestäjän toimintatavat sekä tapahtuman säännöt ja suostua tarvittaessa testaukseen.

    –  Jaamme akkreditoinnissa suojaimia sekä henkilökohtaisen käsidesin. Toimitsijoilla kangasmaskin käyttö on kielletty

    –  Käytämme suojaimia ulko- ja sisätiloissa.

    –  Pidämme jokaisessa tilanteessa turvaväliä 2 metriä.

     

    Jokaisella tapahtumaan osallistuvalla on oma ryhmä, jonka tunnistaa väristä. Ryhmät ovat punainen, sininen ja keltainen. Jos olet epävarma omasta ryhmästäsi, olethan yhteydessä suoraan tiiminvetäjääsi. Ladattavassa PDF-dokumentissa on eritelty eri ryhmiin kuuluvat henkilöt, sekä tarkennettu ohjeistusta punaisen ryhmän osalta. Lataa ja lue dokumentti täältä.

     

    PUNAINEN RYHMÄ:

    Punainen ryhmä toimii osana punaista kisakuplaa, jota koskevat testaussäännöt. Punaisen ryhmän toimitsijoiden testaussäännöt ja ohjeistukset ovat luettavissa tästä linkistä.

    Koronatestaus vaaditaan vain punaiseen ryhmään kuuluvilta toimitsijoilta.

     

    AKKREDITOINTI:

    Akkreditointi vaaditaan 23.11. klo 9.00 alkaen stadionalueelle saavuttaessa. VARAA AKKREDITOINTIIN NORMAALIA ENEMMÄN AIKAA!

    Jokainen toimitsija täyttää ennen akkreditointia terveyskyselyn. Jos kysymyksiin tulee yksi tai useampi ”KYLLÄ” vastaus, akkreditointia ei voida tehdä.

    Akkreditointipisteitä on kaksi:
    –  akkreditointipisteellä 1 akkreditoituvat punaiseen ryhmään kuuluvat toimitsijat.
    –  akkreditointipisteellä 2 akkreditoituvat keltaisen ja sinisen ryhmän toimitsijat.

    Punaisten ryhmään kuuluvien akkreditointiin vaaditaan hyväksytyn terveyskyselyn lisäksi negatiivinen testitulos. Tarkistathan ennen akkreditointiin saapumistasi kanta.fi:stä tai lataamalla omamehiläinen-sovelluksen, että testituloksesi on saapunut ja tulos on negatiivinen.

    Akkreditoinnin aikataulut ja rakennusten karttakuvat ovat nähtävissä ladattavassa PDF-tiedostossa. Klikkaa tiedosto auki tästä linkistä.

     

   • Media

    Ruka Nordic noudattaa FIS:n Covid-19 ohjeistuksia tapahtumassa. Pyydämme teitä tutustumaan huolellisesti ohjeisiin. Ohjeistukset ja säännöt ovat nähtävillä myös FIS:n verkkosivuilla.

    Huomioithan, että koronatilanteen vuoksi muutokset järjestelyihin ja mediapalveluihin ovat mahdollisia lyhyellä varoitusajalla. 

    Kaikkiin Ruka Nordicin mediatapahtumiin on mahdollista osallistua livestriimin kautta. Lisätietoa tapahtumista ja niiden järjestelyistä julkaistaan sivuilla marraskuun aikana.

    Tapahtuman järjestäjät Kuusamon Eräveikot ja Suomen Hiihtoliitto ovat järjestäneet koronatyöryhmän riskien minimoimiseksi tapahtumassa. Ryhmän tavoitteena on suunnitella ja järjestää turvallinen kilpailu kaikille osallistujille. Kaikki tapahtuman ohjeistukset ja järjestelyt suunnitellaan ajankohtaiset kansalliset säädökset ja suositukset huomioiden, minkä vuoksi kaikki muutokset ovat mahdollisia, mikäli ne ovat tarpeen. Pohjois-Suomessa koronan esiintyvyys on ollut toistaiseksi vähäistä ja tämänhetkinen kisaympäristö on turvallinen.

    Mikäli et ole vielä ladannut THL:n Koronavilkku-sovellusta käyttöösi, suosittelemme tekemään sen. Voit ladata sen Google Playsta tai Apple Storesta. Lisätietoja sovelluksesta on saatavilla osoitteesta https://koronavilkku.fi

    Matkustaessasi kotimaan sisällä lentäen kasvomaskin käyttö on pakollista.

     

    Suomen tartuntatautilain mukaan koronavirukselle lähietäisyydeltä (alle 2m) yli 15min ajan altistuneiden henkilöiden on asetuttava altistumiskaranteeniin 10 päiväksi. Tämä karanteeni ei pääty negatiiviseen testitulokseen. Mikäli tulet altistuneeksi, sinun on siis pysyttävä karanteenissa 10 päivää Suomen lain nojalla.

     

    Rukalle saapuminen

    Koronavirustyöryhmä järjestää koronavirustestauksen kaikille ulkomailta Suomeen saapuville osallistujille. Suomalaisen tapahtumaan osallistuvan median edustajan ei tarvitse osallistua koronavirustestiin Rukalla, mikäli edustaja on terve, ei saavu tapahtumaan ulkomailta, eikä kuulu karanteenin piiriin.

    Mikäli saavut tapahtumaan ulkomailta, tutustu testauskäytäntöihin englanninkielisillä sivuillamme.

     

    Alueet (ENG.)

    MEDIA CENTER

    – All accredited medias have their own workspace and working in other areas inside the Media Centre and Sub-Media Centre is prohibited
    – Use disinfectants as often as possible -liquids will be provided by LOC
    – Keeping social distance -min.2m
    – Mandatory use of the mask in a situation where 2m distance cannot be kept
    – The number ofpeople per media will be limitedin order to maintain social distance -min. 2m while working at the table-
    – The workplaces of journalists will be systematically disinfected.
    – Only accredited journalists shall have access to the Press Centre.
    VENUE –MIXED ZONE

    – Only accredited journalists shall have access to the mixed zone
    – Protection mask needs to be used at all times.
    – Keeping social distance -min.2m.
    – A buffer zone (min. 1 m) will be created between journalists and athletes.
    – Please use long neck microphones when interviewing athletes
    VENUE COMMENTARY POSITIONS/ LIVE STUDIOS

    TV companies are allowed to work in their special accreditation areas ie. Commentary Positions without mask and within limited social distance.

    VENUE TV COMPOUND

    Limited access

     

    Akkreditointi

    VARAA AKKREDITOINTIIN NORMAALIA ENEMMÄN AIKAA!

     

    Kohorttimalli:

    Tapahtumaan osallistuvat jaetaan pienempiin ryhmiin, jotka eristetään toisistaan kohorttimallin mukaisesti.

    Kohorttimallissa osallistujat jaetaan neljään ryhmään: punaisiin, sinisiin, keltaiseen ja vihreään. Kaikki median edustajat kuuluvat keltaiseen ryhmään. Lisätietoa muista ryhmistä on luettavissa täältä.

     

    KELTAINEN RYHMÄ (Kaikki median akkreditoinnit)

    Keltaiseen ryhmään kuuluu paikallisia ja kansainvälisiä osallistujia

    – Median edustajat
    – YLE, Infront & European Live-TV -tuotannot
    – FIS:n mediakoordinaattorit
    – Media-attaseat
    – Kansainväliset ja paikalliset valokuvaajat, journalistit ja sosiaalisen median edustajat.

     

    Turvavälit, henkilösuojaimet sekä käsihygienia

    Kilpailu- ja majoitusalueilla kaikkien osallistujien on noudatettava erityistä huolellisuutta turvavälien
    säilyttämiseksi sekä käyttää suojainta aina sisätiloissa ja ulkoalueilla silloin, kun 2 metrin etäisyyttä ei ole mahdollisuutta säilyttää.

    Akkreditointikortin värikoodit auttavat osallistujia tunnistamaan risteämispaikoissa eri ryhmien osallistujat, jolloin kohtaaminen on mahdollista välttää.

    Järjestäjä suosittaa alla olevien ohjeiden mukaisten suojainten käyttöä. Suojaimia sekä käsidesiä on myynnissä alueen eri pisteissä. Suojaimet tulee hävittää välittömästi käytön jälkeen erilliseen muovipussiin pakattuna, ulkoalueen roska-astioihin (THL:n ohjeistuksen mukaan).

     

    Toimintaohjeet tartuntaepäilyn syntyessä

    Koronatyöryhmä valmistelee tartuntaepäilytilanteita varten erillisen ohjeistusasiakirjan, jossa kuvantamalla opastetaan huomioimaan henkilön lähikontaktissa olleet muut henkilöt. Asiakirja toimii apuna myös tilanteissa, joissa alueella ilmenee tartunta tai Koronavilkku-app antaa ilmoituksen altistumisesta.

    Henkilön, jolle kehittyy koronavirustartuntaan viittavia oireita, on toimittava seuraavasti:

    1. Eristä itsesi välittömästi.
    2. Ilmoita oireistasi välittömästi koronakoordinaattorille puhelimitse
    3. Siirry saamiesi ohjeiden mukaisesti testattavaksi.
    4. Jokainen, joka on ollut tekemisissä sairastuneen henkilön kanssa eristää itsensä siihen saakka, kunnes saa testituloksen.
    5. Testitulos on saatavilla 30 minuutin jälkeen.
    6. Testituloksen ollessa positiivinen terveydenhuoltoviranomaiset antavat jatko-ohjeet.

     

    Tapahtuman jälkeen ilmenevät oireet:

    1. Henkilö eristää itsensä ja toimii kansallisten THL:n ohjeiden mukaisesti.
    2. Henkilö järjestää itsensä testiin pikaisesti.
    3. Henkilö ilmoittaa tapahtuman korona työryhmälle.
    4. Ryhmä tiedottaa mahdollisista altistumisista edelleen.

     

    Kilpailunjärjestäjän ohjeet suojaimen valintaan

    Kirurginen suunenäsuojus:
    Soveltuu useimpiin tilanteisiin, jossa kohdataan sisä- tai ulkotiloissa lähikontaktissa. Suojus suojaa pisaratartunnalta niin käyttäjäänsä kuin kohdattavaa kontaktia.

    Hengityssuojain:
    Hengityssuojain suojaa henkilöä, eli käyttäjäänsä parhaiten. Hengityssuojain luokat ovat FFPE2 ja FFPE3. Tätä suojainta käytetään erityistilanteissa.

    Kangasmaskit:
    Kangasmaskit suojaavat lähikontaktissa pisaratartunnalta lähikontaktissa enemmän muita, kuin käyttäjäänsä.
    Kangasmaskin tehokkuus on 20-30 % verrattuna suunenäsuojaimen 98 tai 99% tehokkuuteen.

    Kangasmaskin käytön suurin vaikeus kilpailussa on se, että käyttäjän tulee kuljettaa mukanaan eroteltuina toisistaan niin likaisia kuin puhtaitakin maskeja. Kaikissa tilapäismajoituksissa ei myöskään ole mahdollisuutta pestä maskeja riittävän kuumassa (vähintään 90 asteessa).

    Kilpailunjärjestäjä ei suosittele kangasmaskien käyttöä ja toimitsijoiden ryhmässä (KEV) sen käyttö on kielletty.

     

    Kilpailunjärjestäjän koronatyöryhmä

    Kilpailujen pääsihteeri: Seppo Linjakumpu — seppo.linjakumpu@rukanordic.com

    Koronatyöryhmän johtaja: Marika Paananen — marika.paananen@gmail.com

    Tapahtumakoordinaattorit:
    Tuomi-Tuulia Ervasti & Kalle Lepistö — tuomituulia.ervasti@gmail.com & kalle.lepisto@lahtiskigames.com.
    + 358 40 8400 656, päivystys 24h 23.11.2020 alkaen.

    Kuusamon kaupungin lääkäri: Marika Käkelä

    Koronatestausryhmä: Lääkäriasema Mehiläinen Oy

    Ennakkotiedustelut sähköpostitse: covid19@rukanordic.com

     

   • Joukkueet

    Kisa- ja harjoitusryhmien maahantulo- ja saapumisohjeita : päivitetty 19.11.

     

    Koronatestin esitietolomake joukkueille

    Suostumus testitulosten jakamiseen kisaorganisaatiolle

    Tutustu koronatestauksen ja Rukalle saapumisen askel askeleelta -ohjeisiin linkistä:

    LUE TESTAUKSEEN SAAPUMISEN LISÄOHJEET TÄÄLTÄ

    Pyydämme teitä myös tutustumaan uusimpiin lisäohjeisiin liittyen testaukseen:

    OHJEITA TESTAUKSEEN

     

     

    HUOM:

    Suomen tartuntatautilain mukaan koronavirukselle lähietäisyydeltä (alle 2m) yli 15min ajan altistuneiden henkilöiden on asetuttava altistumiskaranteeniin 10 päiväksi. Tämä karanteeni ei pääty negatiiviseen testitulokseen. Mikäli tulet altistuneeksi, sinun on siis pysyttävä karanteenissa 10 päivää Suomen lain nojalla.

     

    Saapuminen Suomeen reittiliikenteellä

    Suomeen saapuvilla kilpailuihin osallistujilla tulee olla matkustusasiakirjojen lisäksi, lähtömaassa otettu, testihetkestä laskettuna maksimissaan 72 tuntia vanha negatiivisen koronatestin todistus paperisena tai sähköisessä muodossa. Todistus esitetään Helsinki-Vantaan lentoasemalla sekä kaikilla rajanylityspaikoilla, jotta saapuva henkilö voidaan päästää maahan. Helsinki-Vantaan neuvontapiste antaa myös Suomen kansallisia voimassa olevia suosituksia.

    Charter -lennoilla saapuvat

    Rajavartiolaitoksen viranomaiset tarkistavat matkustusasiakirjojen yhteydessä testitodistukset. Todistus voi olla sähköinen tai paperinen.

    Harjoitusleireille saapuvat

    Saapuessaan harjoitusleireille Suomeen jokaisen joukkueen tulee tarkistaa kohdealueensa terveysviranomaisten suositukset ja säännöt. Mikäli terveysviranomaiset edellyttävät sitä, on leireille saapuvien osallistujien asetuttava omaehtoiseen karanteeniin siihen asti, kunnes heille on tehty uusi koronavirustestaus.

    Negatiivinen testitulos päättää omaehtoisen karanteenin, jonka jälkeen normaali kilpailu- ja harjoittelu on mahdollista.

    Koronavilkku

    Kansalliset ohjeet suosittelevat kaikkien maahan saapuvien asentamaan Koronavilkku-sovelluksen, jonka käyttö on vapaaehtoista. Koronavilkku antaa hälytyksen mahdollisesta Suomessa tapahtuneesta altistumisesta. Koronavilkun voi ladata englanninkielisenä versiona Google Playsta tai Apple Storesta.

    Kansallinen ohjeemme velvoittaa kaikilla Suomen lentokentillä sekä paikallisilla lennoilla käyttämään maskia.

    Kuljetukset Rukalla

    Joukkueita kuljettavat kuljettajat ovat koronatestattuja. Auton pienen sisätilan johdosta suosittelemme käyttämään FFPE2 tai FFPE3 henkilösuojaimia. Suojaimet on tuotava itse ja ne asetetaan kasvoille ennen ajoneuvoon nousemista. Kuljettajilla on matkustajille varattuna ajomatkaa varten käsidesiä.

     

    Saapuminen Rukan alueelle

    Saavuttaessa Rukan alueelle kaikki osallistujat siirtyvät välittömästi testattavaksi. Suomen sisältä, harjoitusleireiltä ja muualta saapuvat ihmiset, jotka ovat tilanneet kilpailunjärjestäjältä kuljetukset testataan Rukalla.

    Testin jälkeen osallistujat pysyvät lyhyessä karanteenissa, kunnes negatiivinen testitulos on varmistettu.

    Lääkäriasema Mehiläinen suorittaa testaukset.

    Koronatestausohje_FIN__saavuttaessa_suoraan_rukalle-01(2)

    Koronatestausohje_FIN__harjoitusleirin_kautta_rukalle

     

    Testaustoimenpiteet Rukalla

    Suomen potilastietojärjestelmä edellyttää ennen laboratoriotestiä kirjaamaan jokaista testiä varten potilaskohtaisen lähetteen. Lähetteissä tarvittavat tiedot tulee syöttää järjestelmään 7 vuorokautta ennen testauksen aloittamista. Ennakkoon tietojen toimittaminen nopeuttaa merkittävästi testausyksikön toimenpiteitä ja vähentää jonotusaikaa.

    Ulkomaalaisten tulee toimittaa testattavien henkilöiden nimet, syntymäajat, puhelinnumerot sekä saapumispäivä sekä -paikka erillisellä (excel -taulukolla) kilpailunjärjestäjälle 18.11.2020 mennessä.

    Tiedot siirretään Lääkärikeskus Mehiläiselle, jotta testiin vaadittava lähete on testauspäivänä valmiina. Testissä testattavan henkilöllisyys varmennetaan voimassa olevalla passilla tai henkilöllisyystodistuksella. Mikäli ennakkoilmoitusta ei ole lähetetty, testattavan tiedot lisätään tietokantaan testauksen yhteydessä, jolloin testaukseen on varattava huomattavasti enemmän aikaa.

    Jokaiselle testattavalle annetaan ennen testiä allekirjoitettavaksi erillinen lomake, jossa testattava suostuu testituloksensa ilmoittamisen kilpailunjärjestäjälle. Kilpailunjärjestäjä tarvitsee tietoja akkreditointitoimistossa, voidakseen luovuttaa akkreditointikortit esimerkiksi joukkueenjohtajalle. Mikäli tietoja ei luovuteta kilpailunjärjestäjälle, tulee henkilön akkreditoitua henkilökohtaisesti ja esittää negatiivinen testitulos.

    Pyydämme kaikkia osallistujia (myös urheilijoiden tiimejä) tulostamaan kyseisen suostumuksen ja allekirjoittamaan sen valmiiksi testausta varten. Suostumus on ladattavissa sivun alussa olevasta painikkeesta.

    Negatiivinen testitulos ilmoitetaan tekstiviestitse ja positiivinen testitulos ilmoitetaan henkilökohtaisesti puhelimitse, jolloin sairastuneelle annetaan Suomen tartuntatautilain mukaiset jatkohoito-ohjeet. Positiivisen tuloksen jälkeen altistuneiden jäljitystyö aloitetaan yhdessä Kuusamon terveydenhuoltoviranomaisten kanssa.

    Mikäli testitulos ei saavu tekstiviestinä 6 tunnin sisällä, asiasta tulee ilmoittaa tapahtumakoordinattorille. Suomalaiset osallistujat voivat lukea testituloksen Omamehiläinen-sovelluksesta tai Kanta.fi palvelusta.

    Testaus suoritetaan paikallisen viranomaisen hyväksymällä antigeenitestillä ja tällöin testitulos saadaan viimeistään 6 tunnin aikana. Positiivinen antigeenitesti varmennetaan uudella antigeenitestillä ja erillisellä PCR – testillä. PCR -testin valmistumisajaksi arvioidaan n. 1,65 vuorokautta. Testituloksen valmistumiseen saakka kaikki altistuneet määrätään karanteeniin. Testituloksen saamista voidaan nopeuttaa tilaamalla pikakuljetus, jolloin vastauksen voi saada 16 tunnissa.

    Testauksen hinnat:
    Antigeeninen testi 99,00e ja käsittelymaksu 15,00e
    PCR testi 195,00e ja käsittelymaksu 15,00e
    Testimaksut suoritetaan testausyksikössä yleisimmillä maksukorteilla (Visa, Master, Diners).

    Testaukseen liittyviä kysymyksiä voi lähettää ennakkoon covid19@rukanordic.com

     

    Testin ennakkotoimenpiteet kaikille joukkueille

    Kilpailunjärjestäjän koronatestien yhteistyökumppani on Lääkärikeskus Mehiläinen. Pyydämme joukkueita toimittamaan ennakkoon kaikkien testattavien tiedot sivun yläreunasta ladattavassa Excel-dokumentissa 18.11 mennessä. Joukkueen saapuessa testauspaikalle henkilöt testataan lomakkeen mukaisessa järjestyksessä.

    Testauksen nopeuttamiseksi pyydämme tulostamaan ja allekirjoittamaan suostumuksen testitulostietojen luovuttamiseen kilpailunjärjestäjän akkreditointitoimistolle.

    Testaukseen jonotetaan ajoneuvoissa.

     

    RUKA NORDIC 2020 TESTAUSPISTE 22.11. alkaen:
    Rukatontun pysäköintialue, Hiihtostadionintie
    Su 15.00 – 21.00
    Ma 8.00 – 22.00
    Ti 8.00 – 21.00
    Ke 8.00 – 21.00
    To 8.00 – 21.00
    Pe 8.00 – 21.00
    La 9.00 – 18.00
    Su 9.00 – 18.00

    Muina aikoina sopimuksen mukaan.

    REKALLA ALUEELLE SAAPUVAT

    Saavuttaessa alueelle ILMAN AKKREDITOINTIA rekalla ajoneuvo ohjataan paikalleen, jonka jälkeen CC-infosta tilataan kuljetus suoraan testi- tai majoituspaikalle.

     

    Majoitus Rukalla

    Suomen majoitus- ja ravitsemisliikkeissä noudatetaan kansallisia, eli THL:n yleisohjeistusta valtakunnallisesti ja Aluehallintovirastojen määräyksiä alueellisesti. Kansalliset säännökset saattavat muuttua ennen kilpailuajankohtaa.
    Suomen Aluehallintoviranomaiset antavat vallitsevat määräykset suoraan majoitus- ja ravitsemusliikkeille.

    Jokaisessa ravintolassa tulee olla omavalvontasuunnitelma, josta käy ilmi virustartuntaa ennaltaehkäisevät toimenpiteet. Toimenpiteiden noudattamista valvovat viranomaistarkastajat.

    Nykyiset määräykset koskevat Suomen ravitsemusliikkeiden asiakaspaikkojen täyttämistä sekä aukioloaikoja, jotka ovat rajoitettu koko maassa. Puhtaanapito ja hygieniaohjeet vastaavat kansainvälisiä ohjeita. Ravitsemusliikkeitä velvoitetaan opastamaan ja valvomaan asiakkaitaan sekä suunnittelemaan
    asiakaspaikat siten, että 2 metrin etäisyydet täyttyvät. Alla on listattu majoittajittain kilpailuviikolle lisätyt turvallisuustoimenpiteet:

    Scandic Rukahovi

    Hotellissa on muita hotellivieraita mahdollisesti n. 50 huoneen verran, arviolta 50-90 pax.

    – Scandic Rukahovilla joukkueet pyritään majoittamaan samaan kerrokseen ja pitämään muut hotellissa majoittujat erillään
    – Osaan huoneisiin on erillinen oma sisäänkäynti
    – Huoneissa ei suoriteta välisiivousta majoittujien läsnä ollessa
    – Lounas ja päivällinen tarjoillaan Rukahovin ravintolassa, joka on suljettu muilta asiakkailta.
    – Aamiaisella on mahdollisesti satunnaisia ruokailijoita, jotka sijoitetaan mahdollisuuksien mukaan omalle alueelleen.
    – Vedet ja ruokajuomat katetaan pöytiin
    – Pöytäsiivous suoritetaan seurueen poistumisen jälkeen

    SKi-Inn -huoneistot (RukaVillage, RukaSuites, AurinkoRinne, RukaValley)

    – Kohteissa on myös mahdollisesti muita majoittujia.
    – AurinkoRinteellä ja RukaTontussa omat huoneistokohtaiset sisäänkäynnit.
    – RukaVillagessa, RukaSuitesissa ja RukaValleyssa mahdollista käyttää hissiä tai portaita.
    – Joukkueet sijoitetaan samaan kerrokseen mahdollisuuksien mukaan.
    – Huoneissa ei suoriteta välisiivousta majoittujien läsnäollessa
    – Koronaepäily -tilanteissa valmius tilojen desinfiointiin

    Ravintola Villisika (RukaSuites, AurinkoRinne ja RukaVillage -majoittujien kisaruokailut, myös joitakin Karhunvartijoissa asuvia kisaorganisaation jäseniä)
    – Ruokailulle on varattu oma alue sekä oma sisäänkäynti.

    Hotel Rukatonttu
    – Koko hotelli varattu Ruka Nordic -käyttöön, ei muita majoittujia eikä ruokailijoita.

    Osoitettujen huoneistojen tai huoneiden vaihtaminen ilman erillistä ilmoitusta majoittajalle on kielletty.

    Mahdollisen koronatapauksen yhteydessä paikalliset terveysviranomaiset ja kilpailunjärjestäjä ovat
    oikeutettuja saamaan majoitustiedot jäljitysryhmän käyttöön tartuntatautilain nojalla.

     

    Akkreditointi

    VARAA AKKREDITOINTIIN NORMAALIA ENEMMÄN AIKAA!

    Osallistujien tulee esittää akkreditoinnissa FIS-passi sekä Rukalla otetun koronatestin negatiivinen testitulos. Osallistujan hyväksyessä testausyksikössä tuloksen automaattisen luovuttamisen kilpailunjärjestäjälle, akkreditointi voidaan suorittaa ilman erillistä todistusta, eikä akkreditointikorttia tarvitse noutaa henkilökohtaisesti.

    Akkreditointitoimisto 1 toimii Scandicin kokouskeskuksen 1. kerroksessa.

    Punaiset –ryhmä käyttää akkreditointipistettä 1. ja muille ryhmille on varattu akkreditointipiste 2. Akkreditointikortissa on näkyvillä värikoodi. Akkreditointikortti tulee olla näkyvillä akkreditointikortin lisäksi koko tapahtuman ajan.

     

    Kohorttimalli

    Osallistujat eristetään ja erotetaan useisiin pienempiin ryhmiin kohorttimallilla. Kohorttimallissa tapahtumaan osallistuvat jaetaan värien mukaisiin ryhmiin: punaiset, siniset, keltaiset ja vihreät. Lisätietoa muista ryhmistä on luettavissa ladattavasta pdf-oppaasta.

    Kohortin punaiset -ryhmä koostuu kansainvälisistä osallistujista ja paikallisista toimijoista. Kansainvälisille ja kotimaisille toimijoille muodostetaan “Snowflake” -kupla, joka muodostaa tapahtumaan erillisen punaiset -ryhmän.

    Punaiseen ryhmään akkreditoituvat:

    –  ulkomaalaiset sidosryhmät: urheilijat, joukkueiden jäsenet, suksihuoltomiehet, FIS:n toimihenkilöt,
    ajanotto sekä näihin rinnastettavat henkilöt.
    –  kotimaiset toimijat: urheilijat, kotimaiset joukkueiden jäsenet, lähettäjä, tuomarit, jury ja näiden kanssa tekemisissä olevat tuotannon ja tekniikan ihmiset, sekä näihin rinnastettavat henkilöt.
    –  kotimaiset tuotannon sidosryhmät: joukkueille osoitetut attaseat, lähettäjät, kisatoimittajat ja catering-henkilöstö.

    Punaisten kohortin sisällä joukkueet, valmentajat sekä huoltohenkilöstö jakautuvat FIS:n ja tapahtumanjärjestäjän ohjeiden mukaisesti joukkuekohtaisesti pienempiin ryhmiin. Joukkueille osoitetaan majoitus, ruokailu, sekä eri huoltotilat kisa-alueella.

    Punaiseen ryhmään kuuluvilta henkilöiltä on kielletty:

    –  kaikki kuplan ulkopuolella tapahtuva toiminta, kuten yksityiset joukkokokoontumiset
    –  suunniteltujen ulkopuoliset ravintolakäynnit Rukan kylällä
    –  ostosten tekeminen kauppakeskuksissa
    – yksityisten juhlien järjestäminen joukolle.

    Punaiselta ryhmältä vaaditaan:

    –  henkilökohtaisten suojainten käyttöä punaisille kohdennetuissa yleisissä tiloissa sekä aina sisätiloissa (poikkeuksena ruokailut)
    –  ulkotiloissa, jos lähikontakti on vähemmän kuin 2 metriä.

    Ostospalvelu

    Kilpailunjärjestäjän yhteistyökumppanit Osuuskauppa Koillismaa & Ruka Sale tulevat tarjoamaan joukkueille Ostospalvelun.

    Voit tutustua ostospalvelun ohjeisiin tästä linkistä.

     

    Stadionalueen poikkeusjärjestelyt

    Joukkueille ja koko punaiselle ryhmälle on järjestetty erillinen kulku stadionalueelle. Stadionalue on kokonaisuudessaan aidattu ja aluetta valvotaan koko kilpailun ajan. Huoltoalueet ovat rajattu. Joukkueen johtajien kokoukset toteutetaan verkossa. Seremoniat järjestetään stadionalueella.

    Stadionalueen poikkeusjärjestelyiden tietoja päivitetään jatkuvasti.

    Kisakahvilat sekä huoltoalueet

    Kilpailukahviloissa jaetaan sen aukioloaikoina eväspusseja ja tarjolla on kuumia juomia. Lounasaikana kahvilasta voi noutaa take away keittolounaan. Kahviloissa ei ole mahdollisuutta ruokailla. Kahviloiden läheisyydessä on varattu muutamia ruokailupaikkoja, mutta järjestäjä suosittelee siirtymään
    ruokailemaan omille huoltoalueille.

     

    Turvavälit, henkilösuojaimet sekä käsihygienia

    Kilpailu- ja majoitusalueilla kaikkien osallistujien on noudatettava erityistä huolellisuutta turvavälien
    säilyttämiseksi sekä käyttää suojainta aina sisätiloissa ja ulkoalueilla silloin, kun 2 metrin etäisyyttä ei ole mahdollisuutta säilyttää.

    Akkreditointikortin värikoodit auttavat osallistujia tunnistamaan risteämispaikoissa eri ryhmien osallistujat, jolloin kohtaaminen on mahdollista välttää.

    Järjestäjä suosittaa alla olevan ohjeiden mukaisten suojainten käyttöä. Suojaimia sekä käsidesiä on myynnissä alueen eri pisteissä. Suojaimet tulee hävittää välittömästi käytön jälkeen erilliseen muovipussiin pakattuna, ulkoalueen roska-astioihin. (Kansallinen THL:n ohjeistus).

     

    Toimintaohjeet tartuntaepäilyn syntyessä

    Koronatyöryhmä valmistelee tartuntaepäilytilanteita varten erillisen ohjeistusasiakirjan, jossa kuvantamalla opastetaan huomioimaan henkilön lähikontaktissa olleet muut henkilöt. Asiakirja toimii apuna myös tilanteissa, joissa alueella ilmenee tartunta tai Koronavilkku-app antaa ilmoituksen altistumisesta.

    Henkilön, jolle kehittyy koronavirustartuntaan viittavia oireita, on toimittava seuraavasti:

    1. Eristä itsesi välittömästi.
    2. Ilmoita oireistasi välittömästi koronakoordinaattorille puhelimitse
    3. Siirry saamiesi ohjeiden mukaisesti testattavaksi.
    4. Jokainen, joka on ollut tekemisissä sairastuneen henkilön kanssa eristää itsensä siihen saakka, kunnes saa testituloksen.
    5. Testitulos on saatavilla 30 minuutin jälkeen.
    6. Testituloksen ollessa positiivinen terveydenhuoltoviranomaiset antavat jatko-ohjeet.

    Tapahtuman jälkeen ilmenevät oireet:

    1. Henkilö eristää itsensä ja toimii kansallisten THL:n ohjeiden mukaisesti.
    2. Henkilö järjestää itsensä testiin pikaisesti.
    3. Henkilö ilmoittaa tapahtuman koronatyöryhmälle.
    4. Ryhmä tiedottaa mahdollisista altistumisista edelleen.

    Kilpailunjärjestäjän ohjeet suojaimen valintaan

    Kirurginen suunenäsuojus:
    Soveltuu useimpiin tilanteisiin, jossa kohdataan sisä- tai ulkotiloissa lähikontaktissa. Suojus suojaa pisaratartunnalta niin käyttäjäänsä kuin kohdattavaa kontaktia.

    Hengityssuojain:
    Hengityssuojain suojaa henkilöä, eli käyttäjäänsä parhaiten.
    Hengityssuojain luokat ovat FFPE2 ja FFPE3. Tätä suojainta käytetään erityistilanteissa.

    Kangasmaskit:
    Kangasmaskit suojaavat lähikontaktissa pisaratartunnalta lähikontaktissa enemmän muita, kuin käyttäjäänsä. Kangasmaskin tehokkuus on vain 20-30 % verrattuna suunenäsuojaimen 98 tai 99% tehokkuuteen.

    Kangasmaskin käytön suurin vaikeus kilpailussa on, että käyttäjän tulee kuljettaa mukanaan eroteltuina toisistaan niin likaisia kuin puhtaitakin maskeja. Kaikissa tilapäismajoituksissa ei myöskään ole mahdollisuutta pestä maskeja riittävän kuumassa (eli vähintään 90 asteessa).

    Kilpailunjärjestäjä ei suosittele kangasmaskien käyttöä ja toimitsijoiden ryhmässä (KEV) sen käyttö on kielletty.

     

    Kilpailunjärjestäjän koronatyöryhmä

    Kilpailujen pääsihteeri: Seppo Linjakumpu, seppo.linjakumpu@rukanordic.com

    Koronatyöryhmän johtaja: Marika Paananen, marika.paananen@gmail.com

    Tapahtumakoordinaattorit: Tuomi-Tuulia Ervasti & Kalle Lepistö, tuomituulia.ervasti@gmail.com & kalle.lepisto@lahtiskigames.com

    Kuusamon kaupungin lääkäri: Marika Käkelä

    Koronatestausryhmä: Lääkäriasema Mehiläinen Oy

    Ennakkotiedustelut sähköpostitse: covid19@rukanordic.com

    Tapahtumakoordinaattori  + 358 40 8400 656, päivystys 24h 23.11.2020 alkaen.

     

KAUSI ALKAA RUKALTA

Talviurheilun huippukausi starttaa tästä!

Our Partners

 • FIS Ski Jumping
 • FIS Nordic Combined
 • FIS Cross Country
 • Coop
 • Viessmann
 • Audi
 • Le Gruyere
 • Veltins
 • Bauhaus
 • Liqui Moly
 • Hörmann
 • Manner
 • Telenot
 • Webasto
 • Calix
 • Atria
 • Weber
 • Extra
 • Fennovoima
 • BRP
 • S-Market
 • Kaleva
 • Vitamin Well
 • HK
 • Feelia
 • Kultakatriina
 • Sydänsairaala
 • Haaga-Helia
 • Laajasalon Opisto
 • KAO
 • Hiihtoliitto
 • Ruka
 • Kuusamo
 • Source
 • KEV